Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drama na Vysočině: Vlak s 11 cestujícími jel bez strojvedoucího! Pasažéři propadli panice

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH, ČTK - 
22. února 2019
13:00

Na Vysočině došlo v úterý ke vskutku těžko uvěřitelné události. Mezi obcemi Martinice a Velké Meziříčí projel vlak, který sice přepravoval jedenáct cestujících, ale v jeho kabině nikdo neseděl. O události informoval server NovinyVM. Jak mohl vlak bez strojvedoucího jet, zatím není jasné.

Incident potvrdil mluvčí Drážní inspekce, která případ pečlivě prošetřuje. „Dne 19. února 2019 v 9:20 hodin došlo mezi Martinicemi a Velkým Meziříčím k nezajištěné jízdě vlaku Os 24948 bez strojvedoucího s tím, že při této události nebyl nikdo zraněn a nevznikla žádná hmotná škoda,“ řekl serveru Echo24 mluvčí Martin Drápal s tím, že kvůli mimořádné události byl pak na tři hodiny přerušen provoz na trati. 

České dráhy incident také potvrdily a uvedly, že se jím nyní zabývá policie. Podle mluvčího Petra Šťáhlavského za chybou nejpravděpodobněji stálo selhání lidského faktoru. Zodpovědný strojvedoucí byl v době rozjetí soupravy údajně mimo kabinu, v současné době je mimo službu. 

„Podle prvotních informací z šetření se lze již nyní domnívat, že k mimořádnosti došlo v důsledku individuálního selhání lidského faktoru. Strojvedoucí vlaku byl stejně jako při všech jiných podobných mimořádných událostech postaven mimo výkon služby strojvedoucího a přeřazen na jinou práci v depu," řekl ČTK mluvčí státního dopravce Petr Šťáhlavský.

Podle serveru NovinyVM se cestující po zjištění, že jedou v neřízením vlaku, snažili vlak zastavit pomocí ruční brzdy. Ta však nefungovala a ve voze vypukla panika. Po šesti kilometrech a překonání třech vysokých mostů a jednoho tunelu dojel vlak do Velkého Meziříčí a zastavil. K tomu nejspíš přispěla změna sklonu trati.

Amelia Roberts ( 22. února 2019 18:45 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

brano34 ( 22. února 2019 17:57 )

Když má strojvedoucí poměr s průvodčí, jedete chvíli sami...

a-z- ( 22. února 2019 16:18 )

Asi tam jebnul sirku.

a-z- ( 22. února 2019 16:07 )

Ten nemá ani občanku, takže těžko řídí vlak.

bibijana ( 22. února 2019 15:21 )

Toto snad ani možné není! Kdesi ukazovali, že mašinfíra musí každou chvilku mačkat nějaký bezpečnostní knoflík,jinak se vlak sám zastaví.Za komunistů už by to bylo obecné ohrožení a pár let v kriminále. Ale teď? B.o.rdel všude, kam se podíváš!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání