Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista z Ústecka vydělával na pokutách: Řidičům vypsal vyšší částku a přišel si na desítky tisíc

Policista z Ústecka vydělával na pokutách: Řidičům vypsal vyšší částku a přišel si na desítky tisíc. (Ilustrační foto)
Policista z Ústecka vydělával na pokutách: Řidičům vypsal vyšší částku a přišel si na desítky tisíc. (Ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: dce, ČTK - 
6. února 2019
10:15

Na více než 40 tisíc korun si měl přijít dopravního policista z Ústeckého kraje. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) muže zákona obvinila, že si loni nechával část pokut uložených řidičům. Inspekce zároveň požádala o spolupráci pokutované řidiče, aby jí předali jejich části pokutového bloku, pokud je ještě mají.

Policista je obviněn z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby, hrozí mu šest měsíců až tři roky vězení nebo zákaz činnosti. Obviněný podle GIBS při silničních kontrolách v Ústeckém kraji při vypisování pokutového bloku zapisoval řidičům vyšší částku než na část bloku, která se odevzdává s vybranými penězi.

„Finanční rozdíl si tedy ponechal a obohatil se tak ve více než stech případech,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová s tím, že si muž měl přijít nejméně na 40.200 korun.

"Policista, kterého obvinila GIBS, už není ve služebním poměru," řekl novinářům náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák.

GIBS žádá o spolupráci řidiče z Ústeckého kraje, kterým byla uložena pokuta v období od 1. ledna 2018 a zaplatili ji na místě. Pokud ještě vlastní svou část pokutového bloku, mají zavolat na telefonní číslo 974 839 734.

sacred10 ( 6. února 2019 16:20 )

To se divím,že se do něčeho takového vůbec pouštěl dement jeden.Měl snad výplatu,ne?Dal bych ho už jenom k lopatě,na co je dobrej takovej bastard!

cocumysvole ( 6. února 2019 11:00 )

Hrozí mu šest měsíců až tři roky vězení nebo zákaz činnosti. Nebo zákaz činnosti? To by snad mělo být automaticky a trest by měl dostat v té nejvyšší hranici. Měl zákon ctít a ne ojebávat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání