Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jihlavská úřednice prý zpronevěřila statisíce: Na chybějící peníze přišla radnice až po měsících

Jihlavská úřednice prý zpronevěřila statisíce: Na chybějící peníze přišla radnice až po měsících.
Jihlavská úřednice prý zpronevěřila statisíce: Na chybějící peníze přišla radnice až po měsících.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: čad - 
24. ledna 2019
08:12

O pořádný poprask na jihlavské radnici se v těchto dnech postarala mladá úřednice (34). Ta připravila za jedenáct měsíců městskou pokladnu o zhruba 330 tisíc korun. Kontrolní činnost radnice totálně selhala!

Na to, že mladá žena je v insolvenci, kterou na ni uvalil exekuční úřad, její nadřízené údajně marně upozorňovali v minulosti radniční personalisté. „Neměla vůbec přijít do styku s penězi a oni ji nechali ověřovat podpisy, dokumenty, vyhotovovat výpisy z trestních rejstříků. Příjmy vykazovala do pokladny, ale peníze si ponechala. Jen za letošní leden to mělo být přes čtyři tisíce korun,“ informoval Blesk o přivýdělku „šikovné“ úřednice zdroj z radnice, který si však nepřál být jmenován.

„Všechny neodvedené peníze jsou zpátky v městské pokladně,“ dušoval se ve středu odpoledne tajemník radnice Evžen Zámek. „S paní jsme se okamžitě rozloučili,“ dodal s tím, že na radnici se nyní pracuje na zpřísnění kontrolní činnosti.

„Peníze měla vrátit do minulého pátku. To se ale nestalo. Vrátila je až v pondělí nebo úterý,“ upřesnil zdroj Blesku s tím, že radnice finanční skandál dlouhé dny tajila.

„Zatím stále nic ve vztahu k magistrátu neprověřujeme,“ řekla ve čtvrtek ráno Blesku mluvčí policie Dana Čírtková. „Radnice zatím žádný podnět nepodala. Na tom ale není nic znepokojivého, takový případ nepodléhá časové prodlevě,“ dodala mluvčí.

„Přestože dotyčná peníze vrátila, radnice nyní i přesto zvažuje podání trestního oznámení,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí jihlavského magistrátu Aneta Hrdličková. Ta rovněž potvrdila, že radnice prověřuje i předchozí roky, zda se zpronevěřená finanční částka nevyšplhá výše.

Brnooo ( 24. ledna 2019 12:14 )

Oni jsou poškození a je na nich, jestli T.O. podají nebo ne. Věřím, že zastupitelstvo bude trvat na podání, ale jinak pokud vás někdo okrade (a vrátí), je na vás, jestli to budete řešit nebo ne. To samé platí i pro tak samosprávný celek jako je obec, kde navíc nevznikla vrácením částky škoda.

Brnooo ( 24. ledna 2019 12:11 )

 "....je v insolvenci, kterou na ni uvalil exekuční úřad..." Co? Odkdy?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání