Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitelka školky na Zlínsku vybrala desetitisíce korun na vánoční dárky, peníze údajně skončily v její kapse: Za co je utratila?

Ředitelka zcizila desítky tisíc korun.
Ředitelka zcizila desítky tisíc korun.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
22. listopadu 2018
21:00

Ředitelka mateřské školky na Zlínsku se podle policie předvedla jako manipulativní záškodnice. Upravovala totiž ceny za dodávky jídla a vystavovala fiktivní faktury za výlety, stavební práce nebo dokonce vánoční dárky. Mateřskou školku tak připravila nejméně o 80 tisíc korun. Škoda za její údajné podvody se ale měla vyšplhat až na čtvrt milionu.

S podivnými operacemi prý ředitelka začala asi před čtyřmi roky. Školka, kterou vedla od září roku 2014 až do konce roku 2015 dodávala jídlo do jiné mateřské školy. Žena však měla za dodané zboží účtovat jen za polovinu a svou školku tak podle žaloby připravila o 82 tisíc korun.

Veškeré platby, které za dodanou stravu od odběratele obdržela, si ponechala pro vlastní potřebu, aniž by je vložila do pokladny mateřské školy,“ řekla webu zlin.city.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

To však nebylo vše. Podle policejního spisu ředitelka vystavila dvě fiktivní faktury na provedení stavebních prací. Žádná z firem je však neprovedla. Ředitelka však peníze zcizila. Žena přitom vše popírá.

Dvaatřicetiletá žena se ke svým prohřeškům nepřiznala. A ani neuvedla, k jakému účelu použila podvodem získaných téměř sto padesát tisíc korun,“ dodala mluvčí Kozumplíková. Ředitelka po provalení skandálu odstoupila ze svého postu.

cocumysvole ( 23. listopadu 2018 00:53 )

Měl by se obnovit pranýř a bičování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání