Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík v Čáslavi se chtěl zabít skokem do rybníka: Nad hladinou ho držel policista Luboš

Mladík v Čáslavi se chtěl zabít skokem do rybníka: Nad hladinou ho držel policista Luboš (ilustrační foto).
Mladík v Čáslavi se chtěl zabít skokem do rybníka: Nad hladinou ho držel policista Luboš (ilustrační foto).  (Autor: Foto: HZS KVK)
Autor: dce - 
29. ledna 2019
19:13

Skutečně hrdinský čin prokázal policista Luboš Nagy z Čáslavi. Když minulý týden zasahoval u pokusu o sebevraždu, neváhal za mladíkem skočit do ledové vody rybníka, aby mu zachránil život. To se mu taky podařilo – onen mladík mu za to nyní sám poděkoval.

Dvaadvacetiletý muž chtěl ukončit svůj život večer 24. ledna – z hráze skočil do zamrzlého rybníka v Čáslavi. Prolomil se pod ním led a on šel ihned pod hladinu. Svědci celou věc nahlásili policistům a ti hned vyrazili na místo.

Po zjištění skutečností a informací od přihlížejících osob se policista pprap. Luboš Nagy rozhodl slanit za tonoucím do vody, kterého následně držel nad hladinou až do příjezdu dalších složek IZS,“ popsala policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Lékaři ho po vytažení z vody přivedli do umělého spánku a letecky transportovali do nemocnice v Praze. „Policista Nagy na místě události projevil svou osobní statečnost, kdy bez váhání se slanil do ledové vody kvůli záchraně mladého lidského života. Jeho statečný čin je příkladem nejen pro své kolegy,“ uvedla Marečková s tím, že Nagy i jeho kolega prap. Michal Janoušek, který na místě rovněž zasahoval, dostanou kázeňskou odměnu.

„Zachráněný mladík policistům upřímně poděkoval za záchranu svého života, zatím prostřednictvím sociální sítě,“ uzavřela mluvčí.

cocumysvole ( 29. ledna 2019 20:09 )

Ten dvaadvacetiletej blbec měl dvakrát kliku. Poprvé když se nezabil o led a podruhý když ho vytáhli z vody.

antismejd ( 29. ledna 2019 19:24 )

jeden blb vedle druhýho....tak blbý lidi snad ani nemůžou existovat.... jeden šmejd,kterej se chce odkrouhnout a druhej riskuje pro něho život to jsou prostě esence blbství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání