Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Elizabeth pronajala svůj byt pro oslavu nastávající matky. Divoká party jí vyrazila dech!

Autor: ital - 
28. ledna 2019
05:30

Američanka Elizabeth Sterlingová (60), která žije v londýnské čtvrti, kde ceny nemovitostí rostou až k výši 1,8 miliardy Kč za dům, pronajímá svůj luxusní byt přes společnost Airbnb. Nabízí jej různým lidem k různým účelům. Poslední nájemnice ji však zaskočila natolik, že již ztratila k novým cestám pronájmu důvěru. Z malé oslavy o pár lidech se totiž vyklubala halasná párty čítající několik set návštěvníků. Elizabeth se bála o život a přivolala policii.

Šedesátiletá Elizabeth Sterlingová pochází z Washingtonu DC, ale již několik let žije v londýnské čtvrti Kensington. Po rozvodu svůj byt v ceně 75 milionů Kč nabízí k pronájmu přes Airbnb k mnoha účelům. Uvnitř má přitom drahé věci jako například perské koberce, malby známých umělců, stříbrné starožitnosti nebo luxusní podlahy.

Doposud se svými klienty neměla žádné potíže a vždy vše dopadlo podle předchozí domluvy. To se však změnilo v sobotu 19. ledna, když si její byt pronajala dáma, která si říkala Kudzi. Chtěla prý původně uspořádat oslavu pro svou sestru, která měla být těhotná. Slavnosti se mělo účastnit ne více než 8 žen. Elizabeth byla tak dojatá, že pro ně nakoupila Prosecco a růžové balonky.

„Chtěla jsem, aby to byl pro dámy speciální večer. Když si Kudzi přišla pro klíče, vypadala velice zakřiknutě. Věřila jsem jí, když mě něžně ujistila, že o půlnoci vypnou hudbu,“ řekla Libet, která nájemkyni provedla bytem a dala jí instrukce, jak použít troubu a myčku. „Šly jsme spolu také nakoupit nějaké ubrousky a svíčky. Vůbec nic neřekla, přestože bylo zřejmé, že si naivně myslím, že jde o večírek pro těhotnou matku.“

Okolo 9. hodiny večer zaregistrovala Elizabeth u hlavního vchodu obrovskou krabici. Myslela si ale, že si její sousedé pořídili nový kus nábytku. Až mnohem později zjistila, že se jedná o hudební aparaturu.

Po příchodu Kudziiných kamarádek odešla Elizabeth brzy spát do chaty za domem. Čtvrt hodiny po půlnoci ji však probudil pronikavý smích, mužské hlasy na terase bytu a dunivá hudba. „Viděla jsem čtveřici slušně oblečených mužů, jak kouří jointy. Byla jsem zmatená, jelikož uvnitř měly být pouze ženy. Zeptala jsem se jich, co tam pohledávají, a oni mi řekli: ,To je překvapení!´,“ pověděla Elizabeth.

Chtěla, aby ztlumili hudbu, ale oni ji pustili ještě hlasitěji. Když chtěla jít dovnitř, všimla si, že před domem stojí přes sto lidí. Jakési ženy jí zastoupili cestu a nechtěli ji pustit do vlastního domu se slovy: „Co jsi zač, mrcho?“ Nakonec se domů dostala, ale když našla Kudzi, dívka byla velice protivná a řekla jí: „No, co? Přišlo pár dalších přátel!“ Nakonec se nezvaní hosté začali chovat agresivně, tak Elizabeth raději utekla do horního poschodí a zavolala policii.

Policisté okolo 2. hodiny ranní dostali povolení místo vyklidit. Trvalo ale ještě dlouho, než se jim podařilo vyvést všech 120 lidí ven. Elizabeth šla poté zkontrolovat, co se v bytě odehrálo. Její podlaha byla poškrábaná a některé koberce propálené od cigaret. S překvapením však zjistila, že perské koberce a drahé obrazy její návštěvníci uklidili na bezpečné místo, aby se neponičily. Přesto prý škody dosáhnou na několik desítek tisíc Kč. Airbnb jí však nabídlo, že jí škodu uhradí.

Policisté řekli, že měla štěstí, neboť v minulosti v podobných případech „nájemníci“ spoustu věcí majitelům ukradli. Elizabeth si ihned poté na internetu proklepla Kudzi a zjistila, že podobnou zkušenost s ní má spousta předchozích pronajímatelů. Dívka však tvrdila, že nenese žádnou zodpovědnost, jelikož spousta hostů přijela bez jejího vědomí. Dokonce měla tolik drzosti a chtěla po Elizabeth vrátit peníze za to, že jim předčasně ukončila párty.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání