Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Fenku Elisabeth vyhodil svázanou pod most: Policie připravuje návrh na obžalobu

Autor: dce - 
18. ledna 2019
18:08

Léto se zrovna chýlilo ke konci, když poblíž Košic objevili pod mostem fenku německého ovčáka. Svázaná do kozelce tu ležela několik dní. Podařilo se ji ale zachránit a nyní už má nový domov. Od policie navíc přišla pozitivní zpráva - připravují už návrh na obžalobu, a celá věc tak pravděpodobně skončí před soudem.

Fenku svázanou do kozelce drátem někdo pohodil pod mostem v Sokoľanech u Košic. Ležela tam nejspíš několik dní. "Tlapky a tlamu převázané drátem utaženým až na kost. Vysílená, umučená čekala na svou záchranu podle odhadu veterinářky 3 až 4 dny," popsali pracovníci košického útulku Unie vzájemné pomoci.

Fenka Elizabeth, jak ji pojmenovali, skončila na veterině a už během pár týdnů vypadala, jako kdyby nikdy neprožila otřesné útrapy. Ochranářům zvířat se navíc podařilo vypátrat i jejího majitele. Ten rychle putoval na policii. Ačkoliv byl brzy propuštěn, policisté případ pečlivě vyšetřovali až doteď.

"Podle našich informací košická policie pracuje na návrhu na podání obžaloby vůči pachatelům tohoto otřesného skutku. To znamená, že případ směřuje na státní zastupitelství, odkud, jak doufáme, se dostane před soud," popsali ochránci ze Zvířecího ombudsmana.

Elizabeth už tohle ale netrápí - má novou rodinu z Německa a podle nejnovějších fotek je z ní šťastný bezstarostný pes. "Elizabethka se má velmi dobře. S paničkou chodí na dlouhé procházky do lesa. Doma ji všichni milují a Elinka je spokojená a my také," stojí v jednom z posledních příspěvků.

PPP150W ( 20. ledna 2019 12:57 )

Možná by pomohlo aplikovat tomu zmetkovi stejnou medicínu, jako on dopřál tomu nebohému zvířeti. Tyhle lidi by měli být eliminováni. Nemohu se zbavit dojmu, že podobné věci mají přímou souvislost s množstvím melaninu.

kolonov ( 18. ledna 2019 19:21 )

Pejsek je stastny, je mu to videt na ocich. To je skvele!!

antismejd ( 18. ledna 2019 19:14 )

pěkně vopálenej borec!!!!!

zacoaproc ( 18. ledna 2019 19:07 )

Zrůdu lidskou obesit!

effin ( 18. ledna 2019 18:19 )

Chcípák bakeliťák zasr.... 🤬

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání