Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čech (26) najel v Rakousku do policistů a nezastavila ho ani střelba! Mladík stanul před soudem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, lm - 
8. ledna 2019
11:40

Před soudem v severorakouské Kremži stanul 26letý Čech, který předloni automobilem na různých místech najel do rakouských policistů a prorážel zátarasy. Obžalován je mimo jiné z kladení odporu zástupcům státní moci a těžkého ublížení na těle. Obžalovaný se k činům částečně přiznal.

Muž, který byl hledán kvůli krádeži, podle obžaloby 29. října 2017 v Hollabrunnu odmítl zastavit na znamení policisty, do kterého naopak ve vysoké rychlosti najel. Policista se zachránil skokem na stranu.

V Sankt Pöltenu pak byla na hledaného Čecha a dalšího jeho krajana upozorněna policie 3. listopadu 2017. Když chtěla policie muže zadržet, dvojice ujela. Jeden policista přitom musel opět uskočit na stranu, aby ho vozidlo nepřejelo. O hodinu později chtěla policie uprchlé zadržet v obci Traismauer poblíž Sankt Pöltenu. Zadržet se však podařilo pouze komplice 26letého muže. Tomu se opět podařilo ujet.

Prchající Čech si to namířil směrem k Mauternu, kde opět prorazil policejní zátaras a zranil policistu. Policie na automobil, poškozený nárazem, střílela. Čech proto vystoupil a dal se na útěk po vlastních.

Druhý den podezřelý ukradl neuzamčený automobil v Kremži a pokračoval v útěku. Jízda skončila v obci Gars am Kamp. Ještě se mu podařilo projet další policejní hlídkou, ale poškodil si při tom pneumatiky, takže v jízdě pokračovat nemohl. Znovu se dal na útěk, načež střelnou zbraní ohrožoval ženu v jejím domě v okrese Horn. „Máš auto? Potřebuji auto," řekl podle obžaloby. Když nenašel klíče od automobilu, uprchl do lesa, kde byl konečně zadržen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání