Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Boj o život v ledové vodě: Petra měla nohy u volantu, hlavu v kufru, hladina stoupala

Autor: DH - 
7. ledna 2019
13:46

Petra (20) si prošla peklem. Rodačka ze slovenského Púchova dostala za volantem smyk a skončila zaklíněná ve svém voze, který spadl do potoka. V ledové vodě pak dlouhých čtyřicet pět minut bojovala o holý život.

Strašlivá nehoda se stala mezi svátky v obci Udiča nedaleko Považské Bystrice. Mladá Petra (20) nezvládla řízení, její automobil dostal smyk, prorazil zábradlí a skončil v potoce. Dívka v kritické situaci navíc ztratila vědomí.

„Probrala jsem se až ve studené vodě. Nedokázala jsem se pohnout, nohy jsem měla někde u volantu, tělo mezi předními sedačkami a hlavu až někde v zavazadlovém prostoru,“ popsala hrůzný zážitek Petra slovenskému serveru Čas.sk.

Dívka cítila, jak se vozidlo stále víc a víc potápí pod mrazivě studenou vodu. Jediné, co však mohla dělat, bylo troubit na klakson. „Začala jsem nohou, chodidlem troubit, trvalo to neskutečně dlouho. Voda stoupala a klakson pak nejspíš kvůli zkratu přestal fungovat,“ pokračovala.

Petra už měla půl hlavy pod vodou, když jí problesklo hlavou, že nastala její poslední hodinka. Naštěstí pro ni ale situaci zachránila duchapřítomnost místních obyvatel.

Tvrdý náraz probudil těhotnou Zuzanu (35) a jejího manžela, kteří neváhali, oblékli se, zalarmovali policii a běželi se k potoku podívat. Pohled byl podle jejich slov strašlivý. „Jsem v pátém měsíci a pořádně jsem se bála,“ řekla serveru těhotná Zuzana.

Petru z auta vytáhli až přivolaní policisté. Přivolaný František H. nejprve nevěřil tomu, že by takovou nehodu někdo přežil, nakonec ale díky slabému, zoufalému volání oběti nehody přispěchal k automobilu. Štěstí bylo i v tom, že měl u sebe nůž, kterým přeřezal pásy i přes fakt, že tato zbraň nepatří mezi povinnou výbavu policisty. Petra tak svůj boj o život vyhrála i díky několika šťastným shodám náhod.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání