Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jsem Adolf Hitler! Kladeňana s nožem v ruce pacifikovali o Vánocích záchranáři

Jsem Adolf Hitler! Kladeňáka s nožem v ruce pacifikovali o Vánocích záchranáři. (Ilustrační foto)
Jsem Adolf Hitler! Kladeňáka s nožem v ruce pacifikovali o Vánocích záchranáři. (Ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Autor: dce - 
28. prosince 2018
12:19

Středočeští záchranáři se o Vánocích rozhodně nenudili. Během tří svátečních dní vyjížděli k 1166 případům – od úrazů, přes bolesti břicha až po otravu houbami. Nejbizarnějším případem byl ale bezesporu muž, který po Kladně pobíhal s nožem v ruce a vykřikoval, že je Adolf Hitler.

Nejčastěji řešili záchranáři ve středních Čechách přes svátky úrazy a zažívací potíže – ke každému z problémů vyjížděli více než stokrát. Sedmnáckrát pomáhali osobám po napadení, 12 intoxikovaným a 34 lidem s psychickými problémy – sedm z toho trpělo agresivní psychózou.

Už samotné přípravy štědrovečerního pohoštění se ukázaly jako nebezpečné, když byli záchranáři na Benešovsku vysláni ke zraněné ženě, které praskla v ruce skleněná mísa. Ta ženu řízla do horní končetiny a způsobila tepenné krvácení. Záchranáři ho pacientce zastavili a dopravili ji do benešovské nemocnice,“ popsala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Na Příbramsku záchranáři pomáhali ženě s kostí uvízlou v krku, na Mladoboleslavsku pro změnu řešili nezletilou dívku, která zkolabovala z leknutí! „Při jízdě v zadní části auta ‚bouchlo‘ šampaňské, slečna se lekla, hyperventilovala a zkolabovala. Při příjezdu záchranářů ležela vedle auta, ale byla při vědomí. Při ošetření přiznala posádce i konzumaci alkoholu.“

V noci po Štědrém večeru se na tísňovou linku ozvala žena, která se podle všeho otrávila houbami. Obědvala vánočního houbového kubu a po zhruba pěti hodinách začala úporně zvracet. Záchranářům si žena stěžovala i na bolest hlavy a břicha. Nikdo z rodiny podobné potíže neměl, neboť žena byla jediná, kdo tento tradiční vánoční pokrm jedl,“ uvedla mluvčí – pacientka skončila na Bulovce v Praze.

Nejzvláštnější byl ale výjezd kladenských záchranářů. „Jeli na pomoc muži, který pobíhal na veřejnosti s nožem v ruce a křičel, že je Adolf Hitler. Policisté muže zpacifikovali a až poté mu mohla být záchranáři poskytnuta přednemocniční péče a pacient mohl být přepraven do spádové nemocnice,“ dodala Effenbergerová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání