Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Myslivec Miloš (†58) přišel o život při předvánoční honu: Někdo ho střelil do hrudi

Autor: ital - 
23. prosince 2018
19:41

Při předvánočním honu na Slovensku zemřel profesionální hajný Miloš (†58). Někdo z jeho kolegů jej totiž střelil přímo do hrudi. Muž, který byl také poslancem zastupitelstva v obce Trstín, po sobě zanechal ženu a dvě děti.

Profesionální hajný a člen trstínského zastupitelstva Miloš miloval hony. Ten letošní předvánoční se mu ovšem stal osudným. Se skupinou asi deseti lidí se vydali na divočáky. Asi po hodině, když byli hluboko v lese, někdo z myslivců vystřelil. V tu chvíli všichni uslyšeli křik.

Když přiběhli na místo, odkud přicházel, uviděli Miloše, jak leží na zemi, a zjistili, že jej střela ze zbraně zasáhla přímo do hrudi. Kolegové poraněného muže snesli na cestu, kde na ně už čekali přivolaní záchranáři. I přes jejich snahu však Miloš po několika minutách zraněním podlehl.

Policejní mluvčí Martina Kredatusová sdělila pro TV Markíza: „Policie vykonala rozsáhlou prohlídku místa činu. Vyšetřovatel započal trestní stíhání pro přečin usmrcení.“ Všichni z přítomných honců museli odevzdat své zbraně, na nichž odborníci provedou balistickou expertízu, uvedla TV Markíza. Teprve další vyšetřování ukáže, co se při honu stalo a z jaké zbraně střela vyšla.

Začátkem listopadu došlo k podobnému případu. Tehdy při lovu zemřela devětadvacetiletá Darina, která během polovačky vedla loveckého psa. Někdo z myslivců ji postřelil do zad. K případu se vyjádřil i ředitel Slovenského mysliveckého svazu Imrich Šuba. Pověděl, že tato neštěstí jsou důsledkem toho, že myslivci nedodržují základní pravidla zacházení se zbraní.

„Shodou okolností jsme akorát nyní vznášeli připomínky k novele zákona o zbraních. Nevyžadují se žádné psychotesty. Když ten člověk na to nemá, nedodržuje bezpečnostní předpisy, nemá nikdy vlastnit zbraň, ani se stát hajným,“ upřesnil pro TV Markíza ředitel Šuba.

europa ( 24. prosince 2018 05:57 )

Rád zabíjel. Byl zabit. Spravedlivé

mrdkazkrtka ( 24. prosince 2018 02:21 )

Stát se to třeba v Estonsku, nebylo by to pro Blesk tak atraktivní téma, ale tragédie "bratra" Slováka přitáhne nějaké čtenáře určitě víc.Bohužel, titulek s přídomkem KRÁSNÝ MILOŠ či dokonce, považte, SEXY MILOŠ zde použít nešlo, ale to by teprve byla tutovka.

y1xcvbnm ( 24. prosince 2018 00:31 )

Myslivec Miloš (†58) přišel o život při předvánoční honu: Někdo ho střelil do hrudi to je titulek , nemůžete si to po sobě přečíst???

Johnleninodsksc ( 23. prosince 2018 21:51 )

Pred honem: Tu mikinu s tim jelenem si asi neber🙄

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání