Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vážně nemocný pejsek utekl zraněné paničce u Čerčan: Pátrá po něm Hůlka, Bočanová i Mašlíková

Autor: dce - 
19. prosince 2018
16:25

Už téměř dva týdny pátrá zoufalá rodina po grifonkovi jménem Dustin. Pejsek se ztratil mamince jeho majitelky, když při procházce upadla a vážně se zranila. Pejsek je nemocný a potřebuje pravidelnou péči. Pátrají po něm stovky lidí, mnozí se snaží vzdáleně pomoci alespoň přes sociální sítě – mezi nimi jsou i známé tváře jako Daniel Hůlka, Mahulena Bočanová nebo Hanka Mašlíková. 

Maminka paní Renaty se s Dustinem a druhým pejskem Egem vydala na procházku po Čerčanech 6. prosince kolem páté odpolední. Jenže velmi nešťastně upadla a vážně se zranila. Oba psi jí utekli, Ego se vrátil domů, ale po Dustinovi jako by se slehla zem.

„V době, kdy k této události došlo, měl Dustin na sobě obojek se známkou ve tvaru psí tlapičky s telefonním kontaktem na majitelku, vodítko a ručně pletený světle šedý svetřík s červeným roláčkem,“ popsala Blesk.cz Marie Krejčová, z jejíž chovatelské stanice Kus mého srdce pejsek pochází. Dodává ovšem, že známku i svetřík mohl pes ztratit. Vodítko už dokonce našli s ulomenou karabinou u silnice E55, na výjezdu z Čerčan směr Praha.

Chovatelce se díky sociálním sítím podařilo rozjet velkou kampaň za nalezení zaběhnutého psa. „Ač se na místo každý den sjíždí desítky lidí, o víkendu dokonce stovky, veškeré pátrání v místě je marné,“ popisuje. Naposledy Dustina viděli u Čtyřkol u E55, Marie věří, že kdyby zemřel po koly aut, už by jeho tělíčko dobrovolníci našli.

Rodina nabízí za nalezení psa odměnu 10 000 korun – doufají, že se ho ujal jen někdo, kdo ho chtěl zachránit a kdo netuší, jak zoufale po něm všichni pátrají. „Mimo finanční odměny nabízíme i jiného pejska plemene grifonek, který svůj milující domov teprve hledá, protože víme, že jak se s těmito ‚opičkami‘ seznámíte, tak jim propadnete na celý život!“

„Nasazen byl dokonce speciálně vycvičený pes na hledání psů od psovoda pana Rady. Takto vycvičení psi jsou pouze tři v celé Evropě. Všichni, kdo pomáhají, ač se sjíždí z celé ČR, dokonce i Slovenska, tak to dělají bez jakéhokoliv nároku na proplacení nákladů s tím spojených. Každý z nás si pořídil reflexní vestu, je tak velmi snadné nás rozeznat – a především jsem na tom trvala kvůli bezpečnosti všech, protože se často pohybujeme v místech, kde je opravdu nebezpečno! Přesto do toho lidé jdou a pomáhají,“ popisuje Marie.

„Přes sociální sítě se zapojilo přes sto tisíc lidí, opravdu aktivně. Tisíce mají změněny profilové fotografie. Rozneseny a rozmístěny jsou tisíce letáčků – lidé si je dokonce sami tisknou, opět bez toho, aby chtěli náklady proplatit. Přesto nic!“

Pomoci se rozhodly i známé osobnosti – výzvu s pátráním sdílel Daniel Hůlka, Miroslav Etzler, který sám dva grifonky má, Jovanka Vojtková, Hanka Mašlíková, Mahulena Bočanová, Roman Vojtek, Tomáš Trapl, Marek Libert, Dáša Zázvůrková nebo například bojovník MMA Patrik Kincl. Dustin je navíc potomkem pejska, kterého vlastní zpěvák Ali Amiri.

Pokud se chcete do pátrání zapojit, informace najdete na Facebooku skupiny Hledá se Dustin. V případě, že máte o pejskovi informace, které by mohly vést k jeho nalezení, ozvěte se chovatelce Marii na telefonu: 606 242 127.

erikcom ( 19. prosince 2018 17:37 )

Byla aktivována i národní garda na Aljašce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání