Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dvě turistky našli v Maroku s uříznutou hlavou: Policie už má 3 podezřelé!

Autor: ital - 
19. prosince 2018
05:10

Policie zatkla další dva marocké muže ve městě Marrákeši. Oba jsou podezřelí z vraždy dvou studentek Maren Ueland (†28) z Norska a Loise Vesterager Jespersen (†24) z Dánska. Ty byly nalezeny v Maroku v pohoří Vysoký Atlas poblíž nejvyšší hory severní Afriky Tubkalu. Podle informací měly uřezané hlavy. Za jejich smrtí mohou podle úřadů stát celkem čtyři muži.

Těla dvou mladých turistek ze severní Evropy se v pondělí nalezla v Maroku v pohoří Vysoký Atlas poblíž nejvyšší hory Tubkal. Jejich hlavy prý byly oddělené od těl, a na těch se navíc nacházela řada bodnořezných ran.

Bezpečnostní kamery v obci Imlil, jež se nachází asi 10 km od místa činu, zachytily trojici podezřelých mužů. Jednoho z nich policie zatkla v pondělí v marockém Marrákeši. Zbylí dva tam byli zatčeni v úterý. Podle webu VG.no se však úřady domnívají, že se vraždy účastnili celkem čtyři muži.

„Podezřelý zatčený v pondělí sdělil, že se na vraždě podíleli další tři. Policie po všech pátrá. Pravděpodobně budou do 24 hodin dopadeni,“ oznámil úředník. Ten také uvedl, že všichni zatčení jsou Maročané. Jeden z nich pochází přímo z Marrákeše, zatímco další dva z přístavního města Safi.

Podle informací VG.no měli podezřelí muži tábořit naproti místu, kde bydlely dívky. Očití svědci vypověděli policii, že muži opustili oblast okolo 3. hodiny v noci, dříve než byla nalezena mrtvá těla dívek.

Jeden ze zdrojů uvedl, že cílem vyšetřování je zjistit, jestli se jednalo o členy zločinecké organizace a zda bylo zabíjení dopředu naplánované. Ve hře zůstává i vyšetřovací verze, že by mohlo jít o útok motivovaný extremismem nebo terorismem.

Podle jeho slov je však Maroko klidná země. „Je to ojedinělá událost a ne něco typického pro Maroko. Mohlo se to stát v Norsku, Španělsku, Spojených státech, prostě všude. Nejdůležitější je, že vyšetřování probíhá opravdu intenzivně a hledají se všechny detaily,“ uvedl zdroj.

Norské ministerstvo zahraničních věcí považuje Maroko za „bezproblémový“ stát.  Ostatně země se nedávno zařadila na 132. místo v žebříčku států podle nebezpečnosti. První místo zde zaujímá Afghánistán.

imperatorcaligula ( 19. prosince 2018 15:55 )

Mladých slečen je škoda. Na druhou stranu - staly se obětí své neomarxistické tuposti, což by byl v zásadě jejich problém, kdyby nám svoje naivní vidění světa tak vehementně nevnucovali. Doufám, že jejich pozůstalí teď procitnou ze sna a pochopí, že uctívači pedofilního vraha z pouště prostě do Evropy nepatří a svoje prozření promítnou do volby nějaké "zlé a xenofobní" politické strany.

pavel11 ( 19. prosince 2018 13:09 )

musimský sport pro jeblou evropu, politici eu jsou stejní zločinci jak dlouho!!

mim33 ( 19. prosince 2018 12:34 )

Nejspíš to do nich cpaly i zhroucené matky.

mim33 ( 19. prosince 2018 12:32 )

Zjistili, že jsou hlavy duté.

dandova ( 19. prosince 2018 11:54 )

Kdyby seděly doma na pr.eli, mohly se nechat podříznout v Oslu nebo Stockholmu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání