Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojatá rodina zastřelené pumpařky Jany (†58): Chladnokrevný vrah semkl celou obec

Aktualizováno -
12. prosince 2018
16:16
Autor: yks, idh - 
12. prosince 2018
10:34

Obec Vražkov vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc rodině zavražděné pumpařky Jany. Ta byla chladnokrevně zastřelena při přepadení benzinky na začátku prosince. Reaguje tak na vlnu solidarity, kterou rodině vyjadřují i zcela cizí lidé.

Smrt pumpařky Jany Š. (†58) otřásla Českem. Její rodina prožívá nejhorší období. I proto se řidiči, kteří za Janou jezdili tankovat i na kafe rozhodli, že rodině pomohou.

„Obec hned po tragédii oslovili s nápadem na sbírku,“ prozradila Blesku starostka Vražkova Jana Smetanová. Právě nyní, v předvánočním čase, se proto obec rozhodla vypsat sbírku na podporu pozůstalých, kteří jediným výstřelem bestie v lidské podobě přišli o svého drahého člověka.

„Vím, žádné peníze nemohou nikdy nahradit život drahého člověka, ale pomohou ulehčit těžké chvíle rodině, kterou chladnokrevný vrah, jediným výstřelem, připravil o milovanou manželku, maminku, babičku,“ připouští starostka, která nezůstala netečná k vlně solidarity, kterou tento nesmyslný a krutý čin mezi lidmi vyvolal.

Finance by měly pomoci manželovi Jany, který už je v důchodu, překonat období náhlé ztráty partnerky a tedy i jednoho příjmu, ale třeba také usnadnit zajištění právní pomoci. „Když je někdo dlouhodobě nemocný nebo starý, je čas se na jeho odchod připravit. Tady to bylo rychlé, násilné a neočekávané,“ uvedla také Smetanová.

Ihned po vyhlášení sbírky zareagovali kromě kamioňáků i celé firmy, přidá se i obec. „Všem chci moc poděkovat,“ dodala Smetanová.

Janu Š. chladnokrevně zastřelil v pondělí nad ránem lupič při přepadení čerpací stanice u Podhořan. Spolu s kumpánem pak z benzinky vzali pár kartonů cigaret a kasu, v níž bylo jen kolem 10 tisíc korun.

Pokud chcete přispět i vy, potřebné informace najdete na webu www.vrazkov.cz. Finanční prostředky je podle stránek obce možné zasílat na účet u Komerční banky, a.s., Roudnice nad Labem, č. 115-8465340247/0100.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

jasnovidec01 ( 12. prosince 2018 21:06 )

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( cože ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání