Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Turistka zemřela v dovolenkovém ráji: Tělo matce vrátili bez mozku, srdce a očí!

Amanda se vrátila bez orgánů.
Amanda se vrátila bez orgánů.  (Autor: Facebook)
Autor: chal - 
10. prosince 2018
05:02

Angličanka Amanda Gill (†41) zemřela během dovolené v Mexiku. Když bylo její tělo převezeno zpět domů, pozůstalí byli v šoku. Amandě totiž chyběly oči, srdce a mozek. „Vrátila se prázdná,“ popsala zdrcená matka Elaine Hines (65).

Vedení nemocnice, kde Amanda zemřela, tvrdí, že nic o zmizelých orgánech neví. Vnitřnosti mrtvé ženy patrně skončily na černém trhu. Obchod s orgány je v Mexiku častým zdrojem výdělků organizovaných gangů.

Servírka ze severoanglického městečka Chipley několik měsíců cestovala kolem světa a navštívila vícero kontinentů. V Indii například prošla duchovní obrodou a přijala za svou víru hinduismus.

Na své pouti zrovna objevovala krásy Mexika, když se jí ozvaly problémy s cukrovkou, kterou trpěla. Ve městě Cos se proto rozhodla navštívit nemocnici. Jenže vše dopadlo tak, jak Amanda určitě neočekávala. Britka čekala na lékařskou pomoc přes 12 hodin, její stav se za tu dobu prudce zhoršil a žena zemřela. A to není všechno.

Jako příčinu úmrtí britské straně Mexičané sdělili srdeční zástavu. Když však po převozu do vlasti prohlíželi tělo angličtí patologové, zjistili, že ženě chybí několik orgánů. Zprávu mexických úřadů tak označili za zmatečnou a nevěrohodnou.

„Kdyby se nás zeptali, jestli nechceme její orgány darovat, zvážili bychom to. Nemuseli je krást,“ řekla Amandina matka Elaine (65). 

Není jasné, proč zloději vzali i mozek a oči, tedy orgány nevhodné pro transplantaci. Amanda zemřela už v prosinci, její máma však ani po 12 měsících neví, co bylo příčinou smrti a kam orgány zmizely.

Mexické úřady mlčí a případ nehodlají řešit. Elaine tak zbyly jen oči pro pláč. Svou dceru bez orgánů nechala pohřbít na její nedožité 42. narozeniny 27. února letošního roku.

krtek. ( 10. prosince 2018 18:16 )

co to zas meleš blesku, minimálně oční rohovka se transplantuje....

petrw ( 10. prosince 2018 14:18 )

a ze mohla tak asi podle tebe dobre ji tak tak ji někdo pozrel a moc mu chutnalaaaaaaa a moc mu chutnalaaaaaaaaaaaaaa

dajanca ( 10. prosince 2018 12:00 )

Ty její orgány jsou k ničemu, když měla diabetes. Kdyby jí orgány odebrali k transplantaci, tak by jí vzali i ledviny, játra. Mozek se ještě netransplantuje. Spíše to vypadá, že si je vzali na patologii do sbírky na praktika pro mediky.

Kopulecka ( 10. prosince 2018 09:30 )

Cestuji nemocny zdravi mladi staři toje fuk.tady spiš jde oto kde jsou ty organy!!!!

petrw ( 10. prosince 2018 06:51 )

to byl napad cestovat s diabetem kolem světa ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání