Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dědeček pomohl rodině utéct z hořícího pekla, sám zahynul: Hrdinného Petra (†65) oplakává celá ves

Místo tragédie ve Valaské Belé
Místo tragédie ve Valaské Belé  (Autor: Pluska.sk)
Aktualizováno -
9. prosince 2018
16:30
Autor: lm - 
8. prosince 2018
13:38

K obrovské tragédii došlo v sobotu ráno ve slovenské obci Valaská Belá. Jednu z místních chalup tu krátce po půlnoci zachvátily plameny. Mladá rodina s dvouletou dcerkou stihla z ohnivého pekla utéct, dědeček však tolik štěstí neměl.

Sobotní požár chalupy ve Valaské Belé si vyžádal jeden lidský život. Mladá rodina s dcerou (2) a dědečkem Petrem (†65) tu chtěla strávit jen pár dní, víkendová idylka se však změnila v tragédii. Dům totiž krátce po půlnoci zachvátily plameny.

Podle místních dědeček pomohl dceři, zeťovi a vnučce utéct z hořícího pekla oknem, sám přitom však přišel o život. Patrně na něj něco uvnitř chaty spadlo.

"Peter je hrdina, pomohl dceři a vnučce dostat se z ohněm zachvácené chaty. Byl to moudrý člověk, doktor přírodních věd. Jsme z toho velmi nešťastní, ani nemůžeme uvěřit, že už tu není," prozradila Novému Času sousedka. 

Oheň dal zabrat i zkušeným hasičům, plameny byly obrovské a bojovali i s nedostatkem vody. "Museli jsme řešit zdroje vody, protože se nedařilo plameny uhasit a museli jsme ochraňovat budovu nad ní i budovu pod ní," vysvětlil TV Markíza dobrovolný hasič Jozef Ďurček.

Zatím není jasné, co požár způsobilo. Na vině ale vzhledem k počasí může být ohřívač. Mladou rodinu teď namísto radostných svátků čeká smutné plánování pohřbu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání