Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odpojený přívěs zabil otce od rodiny: Na Tomáše (†33) doma čekal tříletý syn a manželka

Autor: ital - 
3. prosince 2018
18:00

Otce od rodiny Tomáše (†33) z obce Janovík na Slovensku potkal v pátek večer smutný osud. Když se vracel z nákupu, pár kilometrů od domova havaroval ve svém autě a přišel o život. Do cesty se mu totiž připletl odpojený přívěs protijedoucího vozidla.

Třiatřicetiletý Tomáš jel v pátek večer na nákup do nedalekých Košic. Cesta nazpátek se mu ovšem stala osudnou. Protijedoucímu vozidlu se na vozovce odpojil přívěs, který si to namířil do protisměru. Nešťastný muž se již nemohl nenadálé překážce vyhnout a v plné rychlosti do přívěsu narazil. Muž na místě bohužel zemřel.

Proč se přívěs připojený za vozidlo, které řídila čtyřiapadesátiletá žena, odpojil, není dosud jasné. Případem se zabývá krajská policie. „Okolnosti vzniku nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování. Vyšetřovatel již zahájil trestní stíhání pro usmrcení,“ sdělil policejní mluvčí Prešovského kraje Daniel Džobanik.

Zdrcená rodina

Tomáš po sobě zanechal tříletého syna Simona a manželku, s níž se seznámil před 9 lety. Zdrcená Martina po tragédii nebyla schopná slova. Podle vyjádření jeho otce byl Tomáš velmi šikovný a milý chlapec. „Vystudoval Střední odbornou školu pošty a telekomunikace v Košicích a poslední roky pracoval v košické tiskárně,“ uvedl pro slovenský deník Nový Čas nešťastný otec Ján. Tomáš byl jedním z jeho čtyř synů.

Rodinu letos čekají nejsmutnější Vánoce v domě, do nějž se nastěhovali teprve nedávno. Malému chlapci bude scházet jeho milovaný tatínek. „Je to hrozné. S manželkou se poznali před devíti lety a vzali se v roce 2013,“ dodal truchlící otec.

PPP150W ( 3. prosince 2018 20:34 )

Pokud jste řidič, jistě víte, že jeho povinností je zkontrolovat před jízdou vozidlo. Málo kdo to dělá, jasně, ale přívěs je jiný level, ten teda já osobně kontroluju pokaždé. Hlavně jestli je dobře zacvaklej zámek na kouli a připojená bezpečnostní lanka. Chci tím říct, že ať jí připojoval přívěs kdokoli, je vina vždy na ní. A to i v případě, že by se jednalo o technickou závadu, což nepředpokládám. Souhra náhod je pouze to, že se to odpojilo zrovna když tam jelo auto v protisměru. To ostatní je něčí nezodpovědnost. Pozůstalým vyjadřuji soustrast, Je obrovská škoda mladýho chlapa od rodiny.

kocdivoka ( 3. prosince 2018 20:08 )

Vůz sice řídila žena, ale NENI nikde napsáno, že si ten přívěs připojila sama ! Jinak je to samozřejmě veliká souhra náhod a hrozné neštěstí. Hodně sil všem .

nika70 ( 3. prosince 2018 18:39 )

Sympaťák. Škoda

PPP150W ( 3. prosince 2018 18:17 )

Proč se odpojil přívěs? Co je na tom nejasného? Buď ulítla koule, což by bylo patrné na první pohled, nebo ho prostě řidička špatně připojila, což je víc než pravděpodobné. Navíc očividně nezajistila bezpečnostními lanky. Trestuhodné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání