Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dennis (37) oznámil pohlaví dítěte výbuchem: Zaměstnal tím 800 hasičů a způsobil škodu 180 milionů

Autor: chal - 
3. prosince 2018
15:09

Dennis Dickey (37) chtěl známým pomocí výbuchu prozradit pohlaví dítěte, které se mělo narodit jeho partnerce. Pro oznámení však zvolil velice excentrický způsob, kterým způsobil obrovský požár a škodu kolem 180 milionů korun. 

Tak tahle oslava se krapet zvrtla. Nastávající otec Dennis Dickey z Arizony chtěl svým známým na oslavě oznámit pohlaví dítěte, které čekali s partnerkou Ritou. Pro odhalení zvolil vskutku bombastický způsob. Pohlaví očekávaného potomka totiž oznámil tak, že puškou střelil do terče napěchovaného výbušninou. Barva dýmu po explozi měla napovědět, jestli bude Dennis šťastným otcem holčičky, nebo chlapečka.

Dennis tedy namířil pušku na terč, na kterém bylo napsáno „kluk“ a „holka“ a vystřelil. Cíl díky směsi tannerit vybouchl a způsobil masivní explozi. Dennisův plán byl do jisté míry úspěšný, po výbuchu se skutečně objevil barevný oblak, který svou modrou barvou nejspíš signalizoval, že se narodí chlapec. Jenže exploze měla ještě jeden, nevyžádaný efekt – oheň.

Během několika okamžiků začala tráva v okolí hořet nezvladatelným plamenem. Nehoda se stala v dubnu 2017, kdy bylo v Arizoně kolem 30 stupňů a několik měsíců pořádně nepršelo. Video, které vznik nešťastné události zachycuje, nyní zveřejnila americká lesní správa.

Svým nezodpovědným chováním Dennis Dickey zavinil požár, který způsobil škodu přes 180 milionů korun a spálil území o rozloze 190 kilometrů čtverečních, nedaleko města Tucson. Dennis, který pracuje jako agent u americké pohraniční stráže, byl v říjnu uznán vinným ze spáchání přestupku a jako kompenzaci bude muset zaplatit přibližně pět milionů korun.

Požár mohl být ještě rozsáhlejší a ničivější, kdyby Dennis událost okamžitě nenahlásil. I tak ale na celý týden zaměstnal kolem 800 hasičů, než se ho podařilo uhasit. Žhář u soudu svou vinu neodmítal. „Cítím se příšerně. Byl to pravděpodobně jeden z nejhorších dnů mého života,“ řekl. Požár naštěstí neměl žádné oběti, ale řada lidí musela být z bezpečnostních důvodů evakuována ze svých domovů.

majojo ( 3. prosince 2018 18:08 )

A když se to tak vezme, účel splnil. Na tohle fakt nikdo ze zúčastněných dlouho nezapomene.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání