Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie před Vánoci: Matka samoživitelka s trojčaty přišla při požáru o střechu nad hlavou! Obec pro ni pořádá sbírku

Tragédie před Vánoci: Matka samoživitelka s trojčaty přišla při požáru o střechu nad hlavou! Obec pro ni pořádá sbírku
Tragédie před Vánoci: Matka samoživitelka s trojčaty přišla při požáru o střechu nad hlavou! Obec pro ni pořádá sbírku  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: rc - 
24. listopadu 2018
13:08

Hasiči zasahovali ve čtvrtek na Výšehořích na Šumpersku. Mamince samoživitelce s trojčaty shořela před Vánoci střecha nad hlavou! Škoda přesáhla dokonce částku 1,5 milionu korun. Obec se rozhodla, že pro maminku, která se ocitla v tíživé životní situaci, uspořádá sbírku.

Až šest jednotek hasičů vyráželo ve čtvrtek k požáru, který vypukl v rodinném domě ve Výšehořích na Šumpersku. V domě bydlela maminka samoživitelka s trojčaty. Plameny nejdříve zachvátily kotelnu a rychle se rozšířily po celém domě. „V objektu se nacházelo několik uvězněných zvířat a také zde vlastníci skladovali větší množství elektroniky,“ řekl policejní mluvčí Zdeněk Hošák.

 „Plameny poškodily téměř polovinu domku, hasičům se podařilo zachránit fenu se štěnětem, takové štěstí již bohužel neměl další pes a kočka. V navazujícím čase jednotky provedly rozebrání části dřevěného obložení v suterénu a také v části střešní konstrukce, postupně dohledaly a dohasily menší skrytá ohniska,“ uvedl mluvčí.

Jak k požáru došlo, zatím není jasné, ovšem plameny způsobily velké škody. „Výše škody po požáru přesáhla částku 1,5 milionu korun. S největší pravděpodobností půjde o nedbalostní jednání při manipulaci s popelem,“ dodal mluvčí.

Rodině, která takřka před Vánoci přišla o střechu nad hlavou, se zželelo jejím spoluobčanům. Město proto pro ně uspořádalo sbírku, kam všichni, kteří mamince s dětmi chtějí pomoci, mohou posílat libovolné částky.

vemenozmojistary ( 24. listopadu 2018 14:58 )

Majitel objektu má jistě uzavřené pojištění nemovitosti a domácnosti. Pokud ne, tak potřebuje kopanec do držky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání