Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češku Teu (†39) zabila v Zambii zákeřná nemoc: Plány, které nestihla

Autor: dce - 
30. listopadu 2018
05:24

Tragická zpráva o smrti charitativní pracovnice Tei Tihounové (†39) zasáhla Česko. V Zambii, kde již několik let pomáhala místním, zemřela po krátké, ale vážné nemoci. Její přátelé popsali, jak úžasnou osobností byla. Vyjmenovali i její velké plány do budoucnosti, které už mladá žena bohužel nestihne.

Češka Tea Tihounová strávila posledních 14 let v Africe. Před pěti lety založila v Zambii pobočku Charity ČR a pomáhala místním v těžkých životních situacích. Její náhlá smrt zasáhla nejen její rodinu a přátele, ale i spolupracovníky a lidi, jejichž život dokázala svou prací zlepšit. Tea zemřela 12. listopadu v zambijské nemocnici v Lusace po krátké, ale vážné nemoci.

"Tea byla jedním z nejlepších lidí na světě, byla skvělá kamarádka, která vždycky naslouchala, vždycky nás strašně podporovala, vždycky všem přála jenom to nejlepší," říká ve vzpomínkovém videu jedna z jejích kamarádek.

"Ona fakt jako by člověka inspirovala k tomu, aby se snažil být lepší. Svojí přítomností prostě dokázala pozvedávat člověka," popisuje mladou ženu kamarádka. Podobně o ní mluví i stovky lidí na sociálních sítích, které její smrt zarmoutila.

Tea svůj život zasvětila pomáhání druhým, měla ale i vlastní plány, které už nyní bohužel nestihne. "Tea měla strašně ráda život, přestože se s ní nemazlil. Byla velký dobrodruh. Než umřela, tak si plánovala, že pojede na dovolenou na Srí Lanku a že se naučí surfovat a plánovala si, jak si udělá kurz paraglidingu," prozradila její kamarádka.

"Měla hroznou touhu k životu, a to se projevovalo rozmanitými zájmy. Ona prostě málokdy řekla 'ne' nějaké nové věci. Ona byla takový člověk, který se s úsměvem otevíral novým věcem."

jasnovidec01 ( 1. prosince 2018 20:18 )

A na co tedy umřela ?

marlen52 ( 30. listopadu 2018 16:03 )

kdyby byla doma když chtěla pomáhat tak tady je taky plno lidí a dětí kteří potřebují pomoc

Monikay ( 30. listopadu 2018 10:27 )

viděla jsem doktora který také pracoval v Africe a přivezl si nějakou neznámou nemoc. Bylo hrozné jak chátral a vůbec mu nemohli pomoci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání