Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž vjel v Číně do lidí na chodníku: Zabil 7 osob

Masakr v Číně. Auto na chodníku zabilo 7 lidí (ilustrační foto)
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
27. listopadu 2018
09:55

Auto najelo dnes ve městě Le-šan na jihozápadě Číny na chodník a zabilo sedm lidí, další čtyři lidé jsou zranění. Informovala o tom agentura AFP. Policie řidiče zadržela, příčina nehody se vyšetřuje.

Podle agentury Nová Čína auto vjelo do lidí čekajících ráno na autobusové zastávce. Policie zatím nesdělila, zda se jednalo o úmyslný čin nebo nehodu.

Minulý týden řidič ve městě Chu-lu-tao v severovýchodní Číně vjel do davu před základní školou a usmrtil pět dětí. Podle pozdějšího vyjádření policie byl jeho čin úmyslný, muž prý chtěl spáchat sebevraždu kvůli sporům s manželkou.

Nejlidnatější země světa zažila v poslední době takových úmyslných útoků na lidi s pomocí auta více. Minulý měsíc vjel nožem vyzbrojený muž do skupiny chodců ve městě Ning-po, přičemž zabil dva lidi a 16 jich zranil. V září zemřelo 11 lidí a 44 jich bylo hospitalizováno po útoku muže, který najel do davu v provincii Chu-nan. Po nárazu do lidí z automobilu ještě vyskočil a na oběti zaútočil bodnou zbraní.

janhu ( 27. listopadu 2018 10:43 )

tohle jsou útoky ujgurských islámských teroristů řízené zrůdami z usa kde pobývá ujgurský usáma bin ládin rebíja kadyrová usa = hitlerovské zlo zakladatel islámského terorismu členové ISIL v roce 2012 cvičeni americkými instruktory na tajné základně v Jordánsku. Tito teroristé měli být cvičeni v rámci programu tajné pomoci syrským „rebelům“ bojujícím proti syrské vládě http://wertyzreport.com/2014/06/19/iracti-povstalci-byli-cviceni-v-jordansku/ Potvrzeno: USA cvičily teroristy z ISIS na tajné Jordánské základně http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4244-potvrzeno-usa-cvicily-teroristy-z-isis-na-tajne- jordanske-zakladne Británie plánovala výcvik a podporu stotisícové syrské teroristické opoziční armády http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-62460960-britanie-planovala-vycvik-a-podporu-sto-tisi cove-syrske-opozicni-armady USA islamisty, kteří se k ISIL přidali, vycvičily v roce 2012 na tajné základně v Jordánsku. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4597-to-nejvetsi-spojenci-spojenych-statu-financuji- isis To největší „spojenci” Spojených států financují ISIL Saúdská Arábie, Kuvajt, Turecko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání