Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nedaleko naučné stezky ležela mrtvola muže. Policie hledá důležité svědky!

Autor: yks - 
26. listopadu 2018
15:19

Kriminalisté vyšetřují od nedělního odpoledne mimořádný případ nálezu těla staršího neznámého muže. Toho nalezli turisté v lese za Novou Pecí v jižních Čechách, jen několik metrů od Schwarzenberského plavebního kanálu.

Šokovaní turisté objevili v neděli odpoledne v lesním porostu, několik kilometrů od obce Nová Pec, tělo mrtvého muže. Nacházelo se na naučné stezce „Schwarzenberský plavební kanál“, mezi rozcestím Raškov a Klápa. 

Totožnost mrtvého se policistům nepodařilo zjistit. „Může jít o našeho občana, ale není možné ani vyloučit turistu z Rakouska nebo Německa,“  sdělil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Kdokoliv, kdo pohřešuje po víkendovém výletu staršího muže, ať také kontaktuje policisty. „Majitelé penzionů a hotelů v okolí mohou hledat svého hosta,“ vysvětlil Matzner.

Mrtvého muže ležícího v lese jen několik metrů od naučné stezky si všimli v neděli krátce po obědě turisté, žena s mužem. Tělo pokládali za figurínu a domnívali se, že jde o cvičení horské služby. Policisté je žádají, aby se ihned ozvali na linku 158. Jejich informace jsou velmi důležité.

Kriminalisté také žádají všechny, kdo se během víkendu (od pátku do nedělního odpoledne) pohybovali v okolí místa nálezu těla, tj. podél Schwarzenberského kanálu, aby se policistům přihlásili na lince 158.

Výzva se týká i těch, kdo mají ve vozidlech autokameru a během víkendu projížděli v okolí Nové Pece, Horní Plané, Želnav. Policie požaduje, aby záznam poskytli vyšetřovatelům, například i zasláním e-mailu po dohodě s operačním důstojníkem na lince 158.

Důležitá je každá maličkost, které si svědci všimli, jako například projíždějící či zaparkovaná vozidla, osoby, které potkal. Další informace by kriminalisté měli získat již brzy. Po provedení soudní pitvy budou policisté znát další okolnosti případu,“ doplnil Matzner.

 


Jennifer Johnson ( 26. listopadu 2018 18:13 )

Doporučuji, nejlepší způsob, jak zhubnout = = > www.Takeslim.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání