Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Škoda 130 milionů, hasičům se tavily masky! Policisté stále neznají příčinu požáru v Otrokovicích

Autor: ČTK, chal - 
20. listopadu 2018
20:43

Ani po roce a půl stále není známa příčina požáru průmyslového areálu v Otrokovicích, který způsobil 130milionovou škodu. Oheň na místě byl tehdy tak silný, že se hasičům při zásahu tavily obličejové masky!

Policie odložila případ požáru v otrokovickém průmyslovém areálu z loňského května. Vznikla při něm škoda přes 130 milionů korun. Kvůli velké devastaci budovy a všech strojů a dopravních prostředků uvnitř nelze jednoznačně určit příčinu vzniku požáru, sdělila v úterý ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nebylo možné vyloučit technickou závadu na elektroinstalaci některého z elektrospotřebičů, cizí zavinění, ani chemické samovznícení.

Při požáru hořela budova, ve které se zpracovával živočišný a rostlinný tuk. „V květnu loňského roku zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti proti neznámému pachateli,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté přizvali znalce z oboru elektrotechniky. Odborné vyjádření zpracoval i vyšetřovatel hasičů. Z obou vyjádření podle Kozumplíkové vyplynulo, že není možné jednoznačně určit příčinu vzniku požáru.

„Při rozsáhlém prověřování příčin vzniku požáru kriminalisté provedli nezbytné úkony trestního řízení a shromáždili velké množství materiálů, které následně vyhodnocovali. Při ohledání místa činu využili policisté mimo jiné služebního psa vycvičeného na vyhledávání akcelerantů hoření,“ dodala mluvčí.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hasiči postupně vyhlásili druhý a třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nasadili 17 jednotek profesionálů i dobrovolníků, celkem asi 100 hasičů. Práci kromě výbuchů komplikoval i vysoký žár, který byl tak silný, že se v jednom momentu zasahujícím hasičům začaly tavit obličejové masky dýchací techniky.

Intenzivní žár také ohrožoval část techniky a opláštění jedné ze sousedních průmyslových hal. Hasiči s vypětím všech sil zabránili tomu, aby se plameny rozšířily na okolní budovy.

nira1121 ( 20. listopadu 2018 21:51 )

Dobrý den, chci se podělit o mé nádherné svědectví. Po dlouhých letech ve vztahu ke svému manželovi se rozloučil se mnou, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpátky, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho zpátky tak moc kvůli lásce, kterou mám pro něj jsem ho prosil se všemi, dělal jsem sliby, ale odmítl. Vysvětlil jsem mému příteli mému problému a navrhla, že bych měl spíše kontaktovat kouzelník, který by mi mohl pomoct odhodit kouzlo, abych ho přivedl zpátky, ale já jsem ten typ, který nikdy nevěřil kouzlu, neměl jsem jinou možnost než to zkusit, já poslal emailem kouzelník a řekl mi, že není problém, že všechno bude v pořádku před třemi dny, že se můj býval před třemi dny vrátil ke mně, on dal kouzlo a překvapivě druhý den, to bylo kolem 160. Můj bývalý mi říkal, byl jsem tak překvapen, že jsem odpověděl na výzvu a všechno, co řekl, bylo, že byl tak líto, že se všechno, co se stalo, že chtěl, abych se k němu vrátil, že mě tak moc miluje. Byl jsem tak šťastný a šel k němu, a tak jsme začali znovu žít šťastně. Od té doby jsem dělal slib, že někdo, koho vím, že má nějaký vztah problém, bych pomohla takové osobě tím, že jsem se obrátil na něho jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl se svým vlastním problémem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com mu můžete poslat e-mail, pokud potřebujete jeho pomoc ve vašem vztahu nebo jiném případu. Láska kouzla Vydělat dobré peníze nebo vyhrát loterii. Dosáhnout úspěchu v podnikání. Duchovní problémy. Vyhrajte soudní věc. Podívejte se na svého partnera života. Získejte dobře placenou práci. Získejte kontrolu nad svým manželstvím. Získejte laskavost a získat přitažlivost od lidí. Vraťte ztracené peníze. Uzdravte všechny nemoci. jak léčitelná, tak nevyléčitelná. Vyřešte problémy s těhotenstvím a požehnejte s babiessem atd. Obraťte se na tohoto skvělého muže, pokud máte nějaký problém s trvalým řešením přes babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp: +2348129806153 Poděkuj mi později

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání