Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chlapec (2) z Mariánských Lázní přišel na skluzavce o prst! Hřiště je v pořádku, tvrdí město

Autor: chal - 
19. listopadu 2018
20:33

Dvouletý chlapec z Mariánských Lázní přišel na skluzavce o článek prstu. Policisté rodičům sdělili, že měli hřiště lépe prohlédnout. K pochybení ze strany města jakožto provozovatele hřiště podle nich nedošlo. Rodiče chlapce po vedení města požadují odškodnění.

Na dětském hřišti v Mariánských Lázních došlo k nešťastné události. Dvouletý chlapec totiž při jízdě na skluzavce přišel o článek prstu na levé ruce. Ten se totiž dostal do škvíry mezi dvěma částmi atrakce a chlapec si o její ostrou část amputoval článek prstu. „Začal křičet. Krev z prstu,“ popsal dramatické chvíle chlapcův otec Igor Rivny pro televizi Prima.

Rodiče věc nahlásili na policii. Podle policistů měli rodiče hřiště pořádně prohlédnout, než na něj dítě pustili a k porušení zákona prý nedošlo. Chlapcův otec Igor Rivny tvrdí, že s manželkou hřiště prošel, vada na skluzavce ale nebyla vidět. Po městu bude požadovat odškodné.

Chlapec byl po nehodě převezen do nemocnice v Mariánských Lázních, odkud pak putoval do nemocnice v Plzni. Přes veškerou snahu lékařů se prst nepodařilo zachránit. Chlapcovi rodiče se okamžitě obrátili na policisty, ti případ uzavřeli s tím, že k trestnému činu nedošlo.

Podle informací FTV Prima policisté v odůvodnění argumentovali mimo jiné tím, že rodiče zraněného dítěte dětské hřiště předem neprohlédli. S takovým závěrem otec dítěte Igor Rivny nesouhlasí. Podle něj je skluzavka vyrobená z nevhodných materiálů a nebyla v dobrém stavu.

Starosta Mariánských Lázní Martin Kalina televizi Prima řekl, že skluzavka byla vyrobena podle platných regulí a navíc prochází pravidelnou kontrolou. Rodiče chlapce budou po městu požadovat odškodné, dítě má prý kvůli události trauma. „Celou věc jsme prověřili a postoupili na státní zastupitelství,“ řekl policejní mluvčí Jakub Kopřiva televizi Prima. Státní zástupce teď prověří, jestli policisté postupovali správně. Je možné, že budou muset případ řešit znovu.

jjpetr ( 19. listopadu 2018 23:28 )

[=*Najděte nahé dívky ve vašem městě zde : Huit.Re/Divky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání