Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V lunaparku se zhroutila nafukovací skluzavka. Děti popadaly a skončily v nemocnici

Autor: peb - 
4. listopadu 2018
21:50

Velká nafukovací skluzavka se znenadání zhroutila v britském Surrey. Celkem osm dětí utrpělo zranění, většinu jich ale z nemocnice propustili. Pouze jedno dítě zůstalo u lékařů na pozorování, jeho zranění ale prý nejsou vážná. O incidentu informoval web televize Sky News.

Podle policie se vše seběhlo v sobotu v půl osmé večer. V lunaparku bylo v tu chvíli 12 tisíc lidí, kteří se přišli podívat na ohňostroj. Jenže ohňostroj kvůli nehodě pořadatelé nakonec zrušili a zábavní park vyklidili, aby mohl přistát vrtulník se záchranáři. Osm dětí záchranáři dopravili do trauma center.

Mladý manželský pár s devítiletým synem viděl „zhruba dvacet dětí“ hrát si na atrakci při tom, když se začala hroutit. „Šli jsme kolem půl osmé k atrakci, když jsme si všimli, jak se jedna její strana začala podlamovat,“ řekl jeden ze svědků. 

Skluzavka se podle svědků prohnula na jednu stranu

„Slyšeli jsme děti křičet a pak jsme viděli, jak padají dolů. Napadaly jedno přes druhé, hned jsme jim běželi pomoct. Některé hned vstaly a běžely pryč, báli jsme se, že můžou mít poranění hlavy,“ uvedli další lidé z místa neštěstí. Někteří soudí, že se atrakce zhroutila kvůli přetížení. 

„Na zemi bylo hned vedle skluzavky spoustu dětí, řekl Andy Datson, který byl na místě a dodal: Nechci spekulovat, ale bylo očividné, že ta skluzavka se prohnula na jedné straně a děti proto vypadaly.“

Organizátoři uvedli, že je příliš brzy spekulovat o možných příčinách nehody a spolupracují na vyšetřování s policií. Omluvili se také za zrušení ohňostroje. Někteří návštěvníci lunaparku požádali už hodiny po incidentu o vrácení peněz. 

Zobrazit celou diskusi