Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tereza je v Pákistánu v úzkých: Žalobce dodal soudu důležité dokumenty, které ji mají usvědčit

Autor: dce - 
18. listopadu 2018
05:02

Další den u soudu, další odročení. Ani tentokrát se Tereza nedočkala posunu ve svém případu. Státní zástupce ovšem soudu předal důležité dokumenty, které mají podpořit jeho žalobu vůči Tereze. Mladou Češku pákistánský soud viní za pašování heroinu, za což jí hrozí i několik let v místním vězení.

I v sobotu se konalo soudní jednání s dvaadvacetiletou Terezou H., která chtěla ze země vyvézt kufr plný heroinu. Už popáté tento týden se mladá Češka dostavila k láhaurskému soudu a už popáté zbytečně. I tentokrát byl soud odročen bez výraznějšího posunu.

„Soudní stání s Terezou H. opět věcně nepostoupilo z důvodu toho, že se soudce věnoval sepisování rozsudku k jinému případu,“ řekla Blesku mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. Další stání se bude konat v úterý 20. listopadu. Tereze soudce ovšem slíbil rozsudek v jejím případu do konce října...

Pákistánský zdroj nám ovšem potvrdil, že k drobnému posunu přeci jen došlo! Státní zástupce měl soudci doručit důležité dokumenty, které svědčí pro Terezinu vinu!

Terezu zadrželi celníci na letišti v Láhauru už 10. ledna. V kufru u ní našli devět kilo heroinu, který s ní měl letět přes Abú Zábí do Irska. Jaký trest jí hrozí, není stále jasné, místní obyvatelé dostávají v podobných případech i trest smrti.

Ukecanalama ( 26. listopadu 2018 16:26 )

To, že ji někdo nahlásil neznamená, že je nevinná. Znamená to, že Tereza a ten, kdo ji udal, o heráku věděli. První kontroly na nic nepřišly, protože byly uplacené, jak to v těchto zemích bývá. Určitě by nikdo volavce nenarval 9 kg heráku za velký prachy. Aby odvedli pozornost nebo se někoho zbavili, by stačilo kilo! Něco tu pěkně smrdí.

petrw ( 18. listopadu 2018 20:21 )

filip.rozec ( 18. listopadu 2018 16:55 )

ta už si tam beztak z cely udělala privát pro bachaře a všichni jsou spokojený, o tu strach nemám

HledacPravdy ( 18. listopadu 2018 12:20 )

Jo, kdyby před tím vysvětlenim narval soudci a prokurátorovi po milionu, možná by jí dali rok za nekprávněné držení léčiv..

mandelinka007 ( 18. listopadu 2018 11:59 )

kdyby byla trochu chytřejší, tak si najde takového právníka, který by dokázal soud přesvědčit, že heroin chtěla z Pakistánu v tak velkém množství dostat jen a jen proto, aby ho při nejbližší příležitosti zlikvidovala a tím ochránila řadu pakistánských narkomanů před jeho účinky - a ještě by za to možná mohla dostat i nějaké vyznamenání...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání