Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Papír, který znamená ortel nad pašeračkou Terezou?! Obhájce ale našel kličku

9. června 2018
13:13

K soudu chodí sebevědomě, na krku má ale drsné obvinění. Tereza H. (22), která je obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu, má ale po svém boku velmi dobrého právníka. Ten se musí popasovat i s klíčovým dokumentem obžaloby.

Tím je záznam o chemické analýze látky z Terezina kufru, který má Blesk k dispozici. Z dokumentu založeném ve spise je zřejmé, že celníci dali drogy testovat až dva dny po jejím zadržení a samotná zkouška byla až o dalších deset dní později.

Do laboratoře byl zaslán jen vzorek, který je v dokumentu popsán jako "uzavřený balíček obsahující přibližně 5 gramů podezřelé látky, pravděpodobně heroinu". Kriminalisté látku podrobili několika analýzám včetně chromatografie a spektometrie, které se používají i u nás, a došli k závěru, který Terezu, jež látku po zadržení zkušeně ochutnala, nemohl překvapit. "5,83 gramů bílého prášku v uzavřeném balíčku obsahuje heroin," píše se v dokumentu s tím, že zbytek je uložen v důkazním oddělení.

Přestože se důkazní situace, mimo jiné také díky videu ze zadržení, zdála jasná, novému Terezinu obhájci se podařilo obžalobě pěkně zavařit. Minulý týden podrobil křížovému výslechu celníka, který měl na starost uložení a zaznamenání důkazů včetně drog, a podle informací Blesku ho dostal do úzkých. Ukázalo se totiž, že úředník neměl při evidování důkazů žádného svědka. Obžaloba tak může rozporovat například skutečné množství drogy apod.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky, kterou pákistánské úřady zadržely se zásilkou heroinu.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...
 

KontraZeman ( 10. června 2018 19:00 )

No a nic.. jen že ty předpovědi jaxi nevychází a Teteza se letos ani příštích několik let z basy nedostane. A plky právníka jsou mimo mísu, vše bylo nafoceno a natočeno a Tereza se přiznala. Takže ať si svůj neupřímný úsměv trénuje třeba do aleluja. Bude na to mít času víc než dost

dingous ( 10. června 2018 13:50 )

Myšlenky poblblého dědy Stanley1000: " chvíli po uveřejnění měla mezi Pákistánci jen něco přes 7% dislajků, dobře, dejme tomu 8%, to znamená, že ji podporovalo min. 92% lidí. To je obrovská podpora" Blboušek Stanley si myslí, že v Pakostátu chodí na net i všichni negramotní vesničani, kojenci a století pasáci koz. POBAVIL

KontraZeman ( 10. června 2018 11:16 )

Debillní příspěvek imbecillního Blábolidla z března, joo, moc času už do splnění věštby nezbývá : blabolimtakytak:A pro Vás čeští nevzdělaní tupouni z Čech. Pákistán je zcela jiný svět než v ČR. Tereze nabídla vyplácení kauce ve výši 200.000 USD v hotovosti. A oni enaji zajemnekoho 30let živit. Rovnice je jasná. V létě už se na Vás bude smát z pohlednic z luxusních destinací a spulit rtiky. A vzkaz zdejším děvčatům: oholte se podpaží, frndy, vyčistěte smrdutý chrup a nejezte večer nadymave potravin. Jela jsem bohuzel minulý týden s dělnicemi z Vishaye Blatná ráno busem a málem jsem se smradem zblila.😶👎

Stanley1000 ( 10. června 2018 04:40 )

Jenomže nejsou. Pákistán, jako součást Indie byla pod Brity, nikoli pod Rusáky.

Stanley1000 ( 10. června 2018 04:38 )

Právě, že ta videa a fotografie nedokazují vůbec nic. A kombinace některých videí naopak ukazují, že mluví pravdu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání