Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec v Pákistánu zadržené Češky kontaktoval ministerstvo: Tereza pomoc nechce?

Autor: bel, ryc - 
15. ledna 2018
18:10

Kvůli 9 kilům tvrdé drogy v kufru čelí Tereza H. (21) z Uherského Hradiště vyhlídce mnohaletého pobytu v drsné pákistánské base. Přesto českou ambasádu o pomoc dosud nepožádala. Její otec však ano!

Podle pákistánských webů byla převezena do vyšetřovací vazby v centrální láhaurské věznici a již dnes má stanout před soudem! Potvrzujeme, že zadržená Češka se již nachází ve vazbě v cestrální láhaurské věznici Kot lakhpat. Vyšetřování by měli i nadále provádět celníci, po jeho skončení (odhadem týdny) by mohl začít soud,“ rozporovala informace médií pro Blesk mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Podle ní žádný konkrétní termín přelíčení dosud nebyl stanoven. Zástupci ČR navíc mladou ženu dosud neviděli, jejich žádost o umožnění návštěvy pákistánské úřady teprve studují. „Zadržená se na nás zatím s žádostí o konzulární pomoc neobrátila, nicméně ambasáda je v kontaktu s jejím otcem,“ dodala Valentová. Připomeňme, že ČR a Pákistán nemají uzavřenou smlouvu o vydávání vězňů k výkonu trestu do vlasti, souhlas s přesunem Terezy H. by stát musel jedině vyjednat.

Nejvíc hlídané letiště

Od května 2016 je v platnosti varování ministerstva před cestami do Pákistánu, kde hrozí „zvýšené riziko teroristických útoků a útoků proti cizincům“. Mezi nejohroženější, ale zároveň také nejstřeženější místa v zemi patří letiště v Láhauru, kde Terezu dopadli.

Rodič hůl nad dítětem nezlomí

Co Terezu zřejmě vedlo k tomu, že svolila k převozu devíti kil heroinu z Pákistánu? „Zdá se, že hledala způsob, jak pohodlně proplout životem, a nyní velmi silně narazila. Obecně lze říct, že problémové chování může být následkem nepříliš šťastného dětství. Ale i v harmonické rodině se může narodit dítě, které sklouzne na šikmou plochu,“ sdělil Blesku psychiatr Jan Cimický.

A jak asi na šokující zprávu reagují rodiče, kteří dost možná až nyní zjišťují, že jejich dcera pašuje drogy a věnuje se prostituci? „Většinou nad svým dítětem nikdy nezlomí hůl a stále se snaží mu pomoci. To, co cítí, je většinou intenzivní bezmoc. Existují případy, kdy rodiče řeknou: »A dost, už tě nechci vidět«. Běžné to však není. Citová vazba k potomkovi je mimořádně silná věc,“ dodal Cimický.

clarabella ( 18. ledna 2018 13:13 )

 Modelka? To jako vážně? Neeee. Takový strašidlo nemůže být modelka. 🤣🤣🤣 Zmalovana venkovská ku.*va to je. A kamarádka za všechny peníze. “Už se ji neozvu.” “Je to zklamání, je to nejlepší kamarádka” Nedivim se, ze k rodičům nechodila. Mně by toto přes práh taky nemohlo. Terezy mi líto opravdu není, je dospěla a když je tak blba, ze na toto naletela, tak ať si to užije. Bude mít sexuálních zkušenosti, ještě muže napsat knihu. Jestlipak ji už došlo, ze domu se už nevrátí.

pupak ( 15. ledna 2018 23:55 )

Takhle to tam mít bude, akorát prachy shrábnou bachaři.

jiznicechy ( 15. ledna 2018 22:14 )

Chudák holka....ona má každá mince dvě sgtrany. A co rodiče a rodiny mladých lidí, kteří spadnou do drogové závislosti díky všem těmto existencím, které se na tom podílejí. Dnes drogy nabízejí i dětem. Ona to nevěděla? Nikdy o tom neslyšela? Samozřejmě mezi muslimy je užívání drog přísně trestáno, ale prodej drog nám nevěřícím je podporován: - jako zdroj financí na svatou válku - jako možnost oslabit nepřítele, učinit ho drogově závislým, zdemoralizovat ho. A že basa v zemích tohoto kulturního okruhu není procházka růžovou zahradou, ale je to basa - to snad tady ví už každé dítě.

tatran ( 15. ledna 2018 21:41 )

 Ak by ju chcel Zeman alebo Drahoš zachranit tak by to mohla byt pre nich posledna vec co urobili vo svojom zivote

Szuja ( 15. ledna 2018 21:14 )

Chudak holka...mlada,blba a naivni, ta si tam zkusi urcite svoje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání