Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Řidič nebezpečně couval po dálnici D8: Poté nadýchal téměř 3 promile!

Autor: rc - 
14. listopadu 2018
21:55

Téměř tři promile nadýchal řidič, který zničehonic zastavil své auto na dálnici D8 směrem na Německo. Policisté nejprve mysleli, že se mu vůz porouchal, ovšem poté zjistili, že řidič před tím, než sedl za volant, řádně popíjel!

Za volant sedl opilý řidič v sobotu večer u Ústí nad Labem a posléze jel po dálnici D8 směrem na Německo. Řidič se svým peugeotem zastavil uprostřed silnice, chvíli stál a ve voze poklidně kouřil cigaretu. Nakonec však začal nebezpečně couvat a auto zaparkoval u krajnice. Vozidla stojícího u silnice si všimli zaměstnanci údržby silnic a dálnic. „Místo z důvodu bezpečnosti označili světelným signalizačním zařízením a kužely,“ řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Poté, co na místo dorazili strážci zákona, dali řidiči dýchnout.

„Policisté při prvotní komunikaci s řidičem zjistili, že problémem nebude jen technická závada, ale že i devětačtyřicetiletý řidič před jízdou pravděpodobně holdoval alkoholu. Policisté proto řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která jejich podezření potvrdila. Výsledkem bylo 2,97 promile,“ uvedla a dodala: „V současné době byl již ve zkráceném přípravném řízení odsouzený pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky k podmíněnému trestu.“  

Video  Řidič zastavil na dálnici D8 u krajnice. Nadýchal téměř 3 promile!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání