Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarád Vémoly odmítl trest za schvalování vraždy: U soudu si chce zvýšit popularitu

Autor: dce - 
1. listopadu 2018
10:24

Kulturista a zápasník Filip Grznár se do hledáčku strážců zákona dostal loni v červnu, když na sociálních sítích sdílel video, ve kterém schvaluje vraždu Roma Radka Š. v Chomutově. Soud mu před nedávnem uložil pokutu 15 tisíc korun. Tento trest ovšem Grznár odmítl, chce jít k soudu – prý také, aby si zvýšil popularitu.

Koncem loňského května Petr Benda vypálil třináct ran do vozu, který řídil Radek Š. Čtyřiatřicetiletého Roma na místě zabil – prý kvůli tomu, že muž po hádce s rodinou autem najížděl do lidí. Soud mu za vraždu napařil sedm let ve vězení.

Druhé hlavní líčení k tomuto případu bude brzy probíhat u chomutovského soudu. Filip Grznár totiž krátce po vraždě ve svém videu vraha velebil, za což si vysloužil obvinění z násilí vůči skupině obyvatel a schvalování trestného činu. „Dobrou věc (střelec) udělal. Problém je v tom, že zk***ená česká justice ho bude posílat za katr, hrozný. A cikáni chtějí dělat nepokoje a vyhrožují jeho rodině. Jestli to udělají, tak pro ty cikány jedu do Chomutova a vyvraždím to,“ vykřikuje Grznár.

Okresní soud mu v neveřejném jednání trestním příkazem uložil pokutu 15 tisíc korun. Grznár ale podal odpor a pokutu odmítl s tím, že chce věc řešit před soudem. „Trestat za věc, která člověku rozhodně nemůže připadat jako trestný čin, je prostě blbost,“ řekl Grznár serveru Lidovky.cz. „Hodí se mi to z hlediska sledovanosti,“ dodal.

Trestní příkaz dostalo i dalších šest lidí, kteří se podobně protizákonně vyjadřovali pod Grznárovým videem. Byly uloženy tři podmíněné tresty v rozmezí tří až šesti měsíců s odkladem na zkušební dobu jednoho roku a tři peněžité tresty ve výši deset tisíc korun,“ prozradila místopředsedkyně chomutovského soudu Lenka Chalupová. Tyto trestní příkazy jsou všechny pravomocné.

Nezadat ( 1. listopadu 2018 10:43 )

Pes který štěká nekouše a proto je lepší neštěkat aby to nepohoršovalo idioty a ------

mckartny ( 1. listopadu 2018 10:38 )

Doufám ze nezapomenou na ostatní věci. ..propagace drog dopingu schvalování vraždy dítěte.. vyhrožování členům vlády likvidaci...a podobně kousky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání