Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyvraždím to tam! Zápasník Grznár vyhrožuje ve videu Romům z Chomutova

Autor: dce - 
28. června 2017
09:45

Kulturista a zápasník Filip Grznár se před nedávnem dostal do hledáčku policie, když na internetu zveřejnil video, ve kterém velebí střelce, který v Chomutově zabil mladého Roma. Zároveň Grznár místním Romům vyhrožuje vyvražděním. Policie případ šetří, Grznár se hájí, že chtěl jen bránit potyčkám.

Video, které Filip Grznár zveřejnil začátkem června, mu kromě kritiky přineslo i ústřední pozici v policejním vyšetřování. „Došlo tam k tomu, že nějaký cikán najížděl autem do lidí, někoho tam zranil. Nějaký člověk – záměrně řečeno – se tam proti němu ohradil, vzal legálně drženou devítku a zastřelil ho,“ popisuje Grznár ve videu, na které upozornil server Lidovky.cz.

Hovoří o událostech z konce května v Chomutově. Muže, který měl podle svědků do Roma sedícího v autě vyprázdnit zásobník své zbraně, policie zadržela krátce po činu, nyní už čeká na soud ve vazbě.

„Dobrou věc (střelec) udělal. Problém je v tom, že zk***ená česká justice ho bude posílat za katr, hrozný. A cikáni chtějí dělat nepokoje a vyhrožují jeho rodině. Jestli to udělají, tak pro ty cikány jedu do Chomutova a vyvraždím to,“ vykřikuje Grznár.

I kulturistu už vyšetřuje policie, kterou na video někdo upozornil. „Probíhá šetření pro podezření z trestného činu schvalování trestného činu, popřípadě podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práva svobod,“ řekla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Grznár se ale hájí, že nešlo o vyhrožování. „Nebyla to výhrůžka, nemělo to nic společného s rasismem. Šlo mi hlavně o to, že Romové chtěli páchat násilí na rodině zachránce. Jen jsem se zastal, abych zabránil potyčkám,“ tvrdí s tím, že střelec z Chomutova svým jednáním zachránil několik životů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání