Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrůzné video: Rozzuřená medvědice se vrhla na tátu od dětí! Zahnal ji až střelbou

Autor: chal - 
25. října 2018
18:20

Zhruba tak jedna sekunda dělila od smrti Kanaďana Lawrence Michalchuka. Na jeho zahradě se na něj totiž rozběhla rozzuřená medvědice. Lawrence měl u sebe naštěstí pušku a díky ní šelmu zahnal. Z hrůzných záběrů boje na život a na smrt mrazí.

Lawrence Michalchuk z kanadského města Bella Coola se zrovna s manželkou a dětmi vrátil z návštěvy u příbuzných, když na jeho zahradu vstoupila medvědice se třemi mláďaty. „Párkrát jsem vystřelil do vzduchu, abych je zaplašil,“ popsal Kanaďan.

Rodinka se po zaznění varovných výstřelů skutečně dala na ústup. Tempo, jakým šelmy pozemek opouštěly, se ale Lawrencovi nelíbilo, a tak vylezl před dům a snažil se je popohnat řevem. To byla ale chyba. „Jak jsem to udělal, sklopila uši a rozeběhla se na mě plnou rychlostí,“ uvedl dále.

Medvědice se na křičícího muže otočila, rozběhla se přes zahradu a v mžiku byla jen pár metrů od něj. Aby si Lawrence zachránil život, mohl udělat jediné. Zazněl další výstřel, tentokrát už ale varovný nebyl. Mířil přímo na agresivní šelmu a byl přesný.

Medvědice dostala zásah do přední nohy, upadla, několikrát se převalila, a Lawrence tím dostal několik drahocenných sekund na to, aby se schoval do domu. „Díky bohu jsem ji zastavil. Chtěl jsem ji jen zastavit. Pak jsem zaběhl do domu a zabouchl za sebou dveře tak rychle, jak to šlo. Medvědice se potom otočila na mláďata,“ dodal.

Medvědi se v oblasti k lidským obydlím stahují čím dál častěji. Nejde tak o první konflikt mohutné šelmy s lidmi. Podle ochránců přírody Michalchuk střílel oprávněně, nicméně událost vyšetřují. „Žiju já i medvěd, tak to asi dopadlo dobře,“ uzavřel muž, který se podruhé narodil.


europa ( 26. prosince 2018 08:25 )

nemocna ( 1. prosince 2018 01:48 )

Chudák medvědice zbytečně jí postřelil do nohy, trpící bolestí nemohla pořádně odejít, ještě že jí nezabil když měla tři medvíďata, neměl vůbec vycházet z chaty a počkat až odejdou, nemuselo se nic stát, křikem medvěda nezažene a už vůbec ne s mláďaty bojí se o ně a zaútočí, kdo ví jak medvědice dopadla s nábojem v pacce, nebo to byl průstřel? snad se jí to zahojilo a nedostala infekci, trpět však vůbec nemusela, on by měl být stíhaný za týrání zvířete, lidé se roztahují všude možně a chudáci zvířata nemají svá území na žití v klidu, mělo by být mnohem více rezervací kde by lidé nesměli vůbec chodit, nechceme aby chodili blízko k našim domovům a tak by zase neměli lidi narušovat jejich domov, nechte je v klidu žít a ne vše zabíjet jako chtěl čuně jediného medvěda u nás, kdyby jich bylo víc to by povolal armádu na postřílení všech medvědů? to si říká křestan vše chránící a milující, pomáhat druhým i zvířatům? ne ne je spíš panovačný satan, nedivím se že i manželka od něj odešla a míša z jeho kraje, dobře že jim nevlezl do bedny a nebo se neukázal poblíž střelců, chytrý míša at žije co nejdéle bez ohrožování lidí

PPP150W ( 26. října 2018 00:38 )

A proč to neuděláte vy? Výsledek by byl stejný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání