Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zfetovaný motorkář srazil policistku, strážkyně skončila na zemi se zraněními

Autor: ČTK, shp - 
20. října 2018
15:41

Dělala jen svoji práci. Zfetovaný motorkář se však snažil vyhnout silniční kontrole za každou cenu. Nebohou policistku v Mohelnici srazil, zranil a způsobil jí mnoho bolesti. Strážci zákona ho nyní obvinili proti násilí na úřední osobě.

Policisté obvinili motorkáře, který ve čtvrtek pod vlivem drog srazil a zranil v Mohelnici na Šumpersku policistku při výkonu služby. Za násilí proti úřední osobě a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu v případě prokázání viny hrozí až 12 let vězení. Čtyřiatřicetiletý muž ze Šumperska je stíhán na svobodě, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Řidič motocyklu policistku srazil a zranil ve čtvrtek krátce před 9:00 ve snaze vyhnout se silniční kontrole. Žena byla převezena do šumperské nemocnice, po ošetření skončila v domácím léčení a pracovní neschopnosti.

Policisté naměřili motorkáři při kontrole v mohelnické Družstevní ulici rychlost 92 kilometrů v hodině. V Uničovské ulici se jej proto snažila zastavit další hlídka dopravních policistů. "Policistka mu přitom zcela zřetelně a včas dávala zastavovacím terčem se vztyčenou pravou rukou znamení k zastavení motocyklu a levou rukou jej směřovala k pravému okraji vozovky. Na výzvu policistky k zastavení zareagoval řidič nejprve zpomalením jízdy. Ve vzdálenosti zhruba dvou až tří metrů před policistkou však zprudka přidal plyn a ve snaze z místa ujet zpříma na policistku najel. Té se přes veškerou snahu již střetu nepodařilo zabránit," uvedla Vybíhalová.

Po prudkém nárazu upadla žena na silnici. Po střetu s ní motorkář havaroval. "Policisté jej na místě zadrželi a na pomoc ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Oba účastníci byli po prvotním ošetření přepraveni k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice," uvedla mluvčí. Policisté následně zjistili, že muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. "K jízdě užil neregistrovaný motocykl, který jak sám uvedl, si podomácku sestavil z různých dílů. Na motocykl připevnil registrační značku, kterou dle svého vyjádření dříve našel a ponechal si ji," uvedla Vybíhalová.

Řidič se na výzvu policie podrobil dechové zkoušce a také orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Zatímco zkouška na alkohol v dechu byla negativní, test na přítomnost jiných návykových látek ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin, případně metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu však řidič odmítl. Při kontrole policisté u muže nalezli také obaly obsahující sušenou rostlinnou hmotu a bílou krystalickou látku, pravděpodobně pervitin. Veškeré okolnosti případu kriminalisté dále prověřují.

Koordinator ( 20. října 2018 23:29 )

 Utratit! Je to skodna! Samozrejme toho na masine. Mysli si nekdo, ze z toho vyroste neco solidniho a prospesnyho? Mam pocit, ze ne ee.

novakalex ( 20. října 2018 21:14 )

Ta kráva mu vlezla do cesty. Nic to nemění na tom, že to řídil gauner a smažka. Navíc se objevují hlasy, že není pravda to, že po počátečním brzdění opět zrychlil. Prostě to neubrzdil, nedali mu šanci. Měli by ji okamžitě vyrazit, stejně jako toho blba, který sundal motorkáře v tunelu autem jako zbraní. Za tohle by skončil na západ našich hranic policejní prezident, možná i ministr vnitra. Tady z nich dělají hrdiny a navíc dovolí účast policajtů před soudem s nátlakovou akcí.

javor ( 20. října 2018 20:03 )

Ten druhej policajt měl smažku okamžitě roztřílet na sračky !!

kapturek ( 20. října 2018 17:27 )

urcite tam nebyla sama, takze kolegove meli vytahnout zbrane a toho zmr.da na motorce rozstrilet , fetaka neni nikdy skoda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání