Dvě malé dívenky (3 a 6 let) se ve Střelničné ulici v Praze 8 chtěly ve čtvrtek krátce po poledni dostat na druhou stranu silnice, když je srazilo auto. Na místě byli jako první dopravní policisté, kteří se nedaleko, na Proseku, účastnili dětského dne. Neváhali a zraněné dívenky začali ihned ošetřovat. Jedna z policistek děvčátko konejšila v náručí, dokud na místo nedorazili záchranáři. 

„Oznámení o dopravní nehodě jsme přijali od svědků události. Obě holčičky ve věku 3 a 6 let záchranáři ošetřili, zajistili a odvezli na Bulovku při vědomí. Utrpěly poranění dolních končetin,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že starší z děvčátek skončilo na jednotce intenzivní péče. Obě by ale měla být mimo ohrožení života.

Podle informací Aktu.cz se nehoda stala na přechodu a její možnou příčinou může být nedání přednosti. Jak k nehodě skutečně došlo, teď nicméně vyšetřují policisté z dopravních nehod. „Dechová zkouška na alkohol u řidiče byla negativní,“ sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

Fotogalerie
6 fotografií