Měl to být krásný pohodový den plný slunce a dětské radosti. Mnoho pražských rodin vyrazilo v úterý do Stromovky, aby si v betonové džungli užily kousek přírody a zchladily se v tamních rybníčcích. Pro jednu z rodin se ale změnil v hotové peklo. V rybníčku se totiž začala topit jejich teprve tříletá dcerka. 

„Podle svědků vytáhly dvě ženy z vody malé již nedýchající dítě a daly mu první pomoc. Tím mu zachránily život,“ informoval o chvílích strachu a neutuchajícího boje o život starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě). „Svědci, kteří děvčátko vytáhli, mu poskytli telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. Záchranáři ho pak napojili na monitor, zjistili, že má srdeční akci, vyšetřili, zajistili a převezli dítě do motolské nemocnice,“ popsala pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Práci statečných hrdinek, které děťátko dostaly z nejhoršího, záchranáři pochválili a prostřednictvím své mluvčí za záchranu života také poděkovali.

Praha 7 chce zachránkyně navrhnout na vyznamenání, starosta proto prostřednictvím sociálních sítí vyzval, aby se přihlásily. 

Byli jste svědky události? Napište nám na tip@blesk.cz!