Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policistka hrdinka: V nemocnici se nechtěli postarat o podvyživené dítě, tak ho sama nakojila

Autor: DH - 
19. srpna 2018
11:53

Policistka Celeste Ayala se stala přes noc hrdinkou internetu. Když byla na výkonu služby v nemocnici Sor Maria Ludovica v Argentině, začala kojit jedno extrémně podvyživené miminko, o které se lékaři odmítli postarat.

Když byla policistka Celeste Ayala na hlídce v jedné z argentinských nemocnic asi netušila, že se místo hlídání bude starat o miminko.

„Byl to smutný okamžik, který mi lámal srdce. Všimla jsem si, že je miminko hladové a když jsem mu dala prst do úst, okamžitě stisklo, tak jsem požádala doktory, jestli si ho můžu pochovat a nakrmit ho,“ vyprávěla místním médiím důstojnice s tím, že miminko několik hodin plakalo hlady.

„Nemocniční personál kolegyni varoval, že je prý dítě špinavé,“ svěřila se kamarád Celeste Marcos Heredia s tím, že jednání doktorů bylo špatné. Kojenec se do nemocnice dostal na příkaz soudu, který nařídil, aby byl matce odejmut.

 A právě on při kojení Celeste vyfotil a fotografii poté vložil na svůj Facebook se slovy: "Chci zveřejnit informaci o tvém projevu lásky k tomu dítěti a vzdát ti hold. Zachovala ses jako jeho matka a nebrala ohled na to, jak bylo špinavé a páchlo. Něco takového se nevidí každý den," napsal kolega Marcos Heredia

A fotka měla úspěch. Více než 68 tisíc lidí dalo „palec nahoru“ a dalších 94 tisíc nějak zareagovalo. Samozřejmostí bylo i na 300 různých obdivných komentářů. Policistka se tak přes noc stala hrdinkou celé Argentiny.

kartona ( 20. srpna 2018 09:55 )

Asi ještě kojila i své dítě.

naidka ( 19. srpna 2018 20:18 )

Do Argentiny je to trochu z ruky.

lenora ( 19. srpna 2018 19:53 )

Skoro nikde není tak luxusní mateřská jako u nás. Tak dělá pro dítě zásoby

majojo ( 19. srpna 2018 18:38 )

Obdivné příspěvky jsou bezva - a co takhle se postarat o to mimino? Když se uveřejní srdcervoucí příběh zatoulaného psa, hned se najde hafo zájemců.

josefvyskoc ( 19. srpna 2018 16:33 )

Na zahraničních serverech píší, že je zvyklá normálně kojit i své kolegy v práci po náročné službě v ulicích argentinského velkoměsta. Prý to dělá s láskou a policistka za to bere dokonce příplatky ! Jiný kraj, jiný mrav.

Zobrazit celou diskusi