Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Největší gamblerka Česka: Z naivního cizince vylákala 53 milionů a naházela je do automatů

Barbora Havířová (32) vylákala z důvěřivého Nora neuvěřitelných 53 milionů. Za rok je prohrála v kasinu.
Barbora Havířová (32) vylákala z důvěřivého Nora neuvěřitelných 53 milionů. Za rok je prohrála v kasinu.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: Hynek Zdeněk, ČTK - 
17. října 2018
14:31

Jako výkonná ždímačka na peníze fungovala Barbora Havířová (32) z Brněnska. Z důvěřivého Nora totiž vylákala za necelé dva roky 53 milionů korun! Krajský soud v Brně ji před rokem odsoudil na osm let, Vrchní soud v Olomouci ale rozsudek, který je nyní již pravomocný, snížil o jeden rok.

Havířová se s cizincem (tehdy 60) seznámila na erotickém portálu, když jí bylo 27 let. Později s ním komunikovala soukromě a přitom z něj dokázala od března 2013 do prosince 2014 vylákat 53 milionů korun.

„Povídala mu, že má dostatek finančních prostředků, ale že ty jsou nějakým způsobem blokovány. Takže on jí poskytoval finanční prostředky na to, aby byly odblokovány, v podstatě šlo o kolotoč,“ uvedl už dříve státní zástupce Ivan Hrazdira.

Žena se před soudem přiznala, že je patologickou hráčkou, většinu peněz podle svých slov prohrála. Policie jí na účtech zajistila necelé tři miliony korun. Potrestán byl i naivní cizinec, který peníze čerpal z účtu firmy, u níž pracoval. V Norsku za to vyfasoval tři roky vězení.

VIDEO: Podvodu s šestimilionovým ziskem se dopustil i muž, který se vydával za právníka.

dragomira ( 17. října 2018 16:28 )

Lidská blbost je neomezená..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání