Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zapomněli zaplatit za víčka: Skončili v chládku na pár hodin

IKEA se za incident omluvila.
IKEA se za incident omluvila.  (Autor: Reuters)
Autor: yks - 
12. října 2018
06:52

Francouzská žena a její otec strávili několik hodin ve vězení kvůli tomu, že u pokladny zapomněli zaplatit víčka ke skleněným dózám. Na svém twitterovém účtu o tom píše 21letá Emílie.

Už prvního října zamířila Francouzka Emílie a její otec do obchodního domu IKEA, aby si tu nakoupili několik dóz. Nepochopili ale, že víčka k nim se prodávají zvlášť. Když se dvojice pokusila odejít, zastavila je ochranka s tím, aby chybějící částku doplatili. Emílie souhlasila, ale když na scénu dorazil manager pobočky, označil je za zloděje a zavolal policii.

Hlídka dorazila, zatkla Emílii i jejího otce a zavřela je každého do separátní cely. „Začaly mi téct slzy,“ vylíčila to Emílie. Její otec se domníval, že budou brzy propuštěni, ale oba nakonec strávili na policii několik hodin. Policie jim odebrala vzorky DNA a reálně hrozilo, že si v cele předběžného zadržení pobudou 24 hodin.

Teprve po několika hodinách soudce rozhodl, že neexistuje zákonný důvod pro takový postup. Za taxíka domů si už samozřejmě museli zaplatit sami. Emílie se o svůj případ podělila na sociálních sítích a její příběh vzbudil značný zájem. IKEA se omluvila za své jednání. Poučení je však zřejmé: pozor na víčka, prodávají se zvlášť!

doktormediciny ( 12. října 2018 10:22 )

U starsich lidi podobna nedorozumeni snad nejsou tak docela raritni. Na Slovensku v Obchodnim dome v makupem mimo pokladny. Pokladni jen sdeli...Ujo, musite jit tudy.. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání