Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Členku Pussy Riot zatkli, vyhnula se veřejně prospěšným pracím

Autor: ČTK - 
11. července 2018
07:32

Ruská policie zadržela členku punkové skupiny Pussy Riot Mariju Aljochinu, která nesplnila úkol 40 hodin obecně prospěšných prací, k nimž byla odsouzena loni v prosinci za nepovolenou demonstraci před sídlem ruské tajné služby FSB. Moskevský soud tak má rozhodnout, jak ji za neuposlechnutí potrestá.

Aljochina spolu s další aktivistkou loni v prosinci držela u sídla FSB, která je nástupkyní smutně proslulé sovětské tajné policie, založené právě před 100 lety, transparent s nápisem "Všechno nejlepší k narozeninám, popravčí".

Její společnice unikla zatčení, nikoliv však fotografka a fotograf, kteří akci fotili. Aljochina jakoukoli vinu odmítla. Aljochinu společně s dalšími dvěma členkami Pussy Riot v roce 2012 poslal moskevský soud na dva roky za mříže za předvolební výtržnosti v moskevské katedrále Krista Spasitele.

Pětice členek Pussy Riot tehdy v chrámu křičela text písně Bohorodičko, vyžeň Putina, kritizující prezidenta Vladimira Putina i hlavu pravoslavné církve, patriarchu Kirilla, jenž podpořil Putinovu kandidaturu v tehdejších prezidentských volbách.

Odvolací soud změnil jedné z odsouzených punkerek nepodmíněný trest na podmíněný. Aljochina a její kolegyně Naděžda Tolokonnikova byly propuštěny na amnestii v době, kdy jim do odpykání celého trestu zbývalo jen čtvrt roku.

Taurus70 ( 11. července 2018 12:11 )

Nechapu,maji moznost jit do celeho sveta ale zustavaji doma a delaji bordel,prece kdyz se mi nekde nelibi tak se odstehuji,ono to bude stejne jak s nasima komediantama,kdyby odesli do zahranici tak zdechnou hlady!😂

chicitta ( 11. července 2018 11:45 )

na Sibiř jí poslat a byl by klid

eiben ( 11. července 2018 09:48 )

zavrit az zcerna stetka

salto ( 11. července 2018 09:05 )

Navrhoval bych detašované pracoviště. Třebas mrazírnu kuřat. spojila by příjemné s užitečným

santikxauz ( 11. července 2018 07:49 )

Směnit neodpracované hodiny na dny a na 40 dní ji zavřít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání