Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda u Brna: Zemřel badmintonový reprezentant (†24)!

Autor: dce - 
4. října 2018
10:52

Smrtí teprve čtyřiadvacetiletého člena malajské badmintonové reprezentace skončila páteční nehoda u Pohořelic na Brněnsku. Z vozu, ve kterém seděl on se dvěma ženami, zbyla jen hromada šrotu v příkopu pod silnicí.

K nehodě došlo na mostě v Pohořelicích u Brna v pátek před šestou večer. Seat Ibiza s rakouskou poznávací značkou se čelně srazil s polských Volkswagenem. Síla nárazu drobnou Ibizu odpálila pryč ze silnice a auto se v kotrmelcích svalilo ze svahu pod vozovku.

„V Seatu s rakouskou registrační značkou se řidička a spolujezdkyně těžce zranily, další spolujezdec způsobeným zraněním na místě podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. V druhém autě skončila posádka s těžkými a středně těžkými poraněními.

Mladým mužem (†24), který srážku nepřežil, byl podle všeho bývalý hráč národní badmintonové reprezentace z Malajsie Tan Chee Tean. Sportovec opustil tým v únoru po šesti letech, kdy byl jeho součástí.

V posledních týdnech se ale pokoušel svou badmintonovou kariéru opět nastartovat v sousedním Rakousku. V pátek se zrovna do Rakouska vracel z Czech Badminton Open, kde hrál.

Jeho smrt zasáhla i jeho bývalé spoluhráče. „Stále nemůžu uvěřit tomu, že nás opustil,“ uvedl v rozhovoru pro StarOnline badmintonista Yee Han. „Ve čtvrtek jsme spolu měli videohovor. Řekl mi, že se cítí dobře a je připravený vybudovat opět svou kariéru. Netušil jsem, že to byl náš poslední rozhovor. Když jsem dostal zprávu od bývalého spoluhráče o Tanově smrti, byl jsem zničen. Byli jsme blízcí přátelé.“

Mohamad Norza Zakaria, prezident Badmintonové asociace Malajsie (BAM), řekl, že smrt Chee Teana je obrovskou ztrátou. „Byl jsem nesmírně zarmoucen, když jsem se dozvěděl o tom, že Tan zahynul. Byl obzvlášť talentovaný a schopný hrát v mužské i smíšené čtyřhře.“

„Jeho předčasná smrt je obrovskou ztrátou nejen pro jeho rodinu, ale i badmintonové bratrstvo. Myšlenky všech na BAMu jsou v této velmi náročné době s rodinou a přáteli,“ dodal Norza Zakaria.

bigscrotum ( 4. října 2018 11:05 )

Všichni jezdí jak hovada!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání