Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Drama v dětské nemocnici: Srdce chlapce (8) přestalo bít. Oživovali ho 5 hodin!

Autor: chal - 
2. října 2018
15:35

Dětská nemocnice v čínské prefektuře Čchang-čou byla dějištěm velkého dramatu. Osmiletému chlapci čekajícímu na převoz do jiné nemocnice se zastavilo srdce. Ošetřující personál ale vynaložil obrovské úsilí. Na 30 lékařů a sester mu postupně provádělo srdeční masáž. Díky zásahu, který trval neuvěřitelných pět hodin, chlapec přežil.

Osmiletý Siao Jü byl hospitalizován v dětské nemocnici Čchang-čou na východě země s akutním zánětem srdce. Druhý den ráno se jeho stav prudce zhoršil. Lékaři se rozhodli, že nechají pacienta převézt do lépe vybavené nemocnice v Šanghaji.

Když už Jü čekal na převoz, najednou mu prudce klesl tlak a jeho srdce přestalo bít. Tímto okamžikem odstartovalo pět hodin dlouhé drama, během kterého se nad chlapcem vystřídalo 30 zaměstnanců nemocnice, kteří ho masáží srdce a další péčí udrželi naživu. Chlapcův hrudník během tohoto maratónu první pomoci stlačili zhruba 30 000krát.

„Důvěra a podpora, jakou ošetřujícímu personálu vyjádřili rodiče dítěte, byly velkým povzbuzením. Když existuje naděje, je nutné vyvinout sto procent úsilí,“ stojí v oficiálním vyjádření nemocnice.

Jü přežil jen díky enormní snaze lékařů a sester a nakonec odjel sanitkou do Šanghaje, jak bylo původně plánováno. Chlapcův zdravotní stav by se tam měl díky lepšímu vybavení šanghajské nemocnice postupně dostat do normálu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání