Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Burčák zabil vinaře (†76), další 3 lidé skončili v bezvědomí

Ilustrační foto
 (Autor: Blesk:Daniel Černovský, CNC)
Autor: ital - 
21. září 2018
20:33

Na Slovensku v obci Dulovce se stala tragédie. Ve vinném sklípku se čtyři muži nadýchali plynů z burčáku, který tam kvasil majitel domu. Všichni čtyři upadli do bezvědomí. Majitel po převozu do nemocnice zemřel.

Portál tvnovinky.sk informoval o tragédii v Dulovicích v okrese Komárno na Slovensku. Vinař (†76) šel zkontrolovat stav burčáku, který kvasil ve sklípku. Z výparů nápoje se mu však udělalo nevolno, proto mu přiběhl na pomoc soused (68), jenž byl právě u něho na návštěvě. Sám ale upadl do bezvědomí.

Záchranku teprve zavolal další muž, který si přišel burčák koupit. Policejní mluvčí Božena Bruchterová sdělila, že nastala mezi sousedy panika. „Mužům se pokoušeli pomoci jednačtyřicetiletý muž a šestnáctiletý chlapec z ostatních domů. I oni ale upadli do bezvědomí,“ říká mluvčí.

Muže vytáhli až hasiči zavolaní na místo a předali je do rukou záchranářů. Majitel sklípku ovšem v nemocnici zemřel. Další dva jsou v domácím ošetřování. Podle slov policie by neměli lidé podceňovat sílu kvašení. „Každý rok dochází v této době ke zbytečným úmrtím. Při kvašení se uvolňuje oxid uhličitý,“ říká Bruchterová.

sazava ( 27. října 2018 11:22 )

smrt hodna vinare-potupa by la kdyby ho treba prejel vlak

majojo ( 22. září 2018 10:27 )

V tomhle věku, pokud se pokládal za vinaře, už ovšem mohl mít zkušenost, co burčák dokáže při kvašení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání