Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

To je Češka, která zemřela na festivalu v Belgii: Utopila se ve vlastním těle

Autor: yks - 
12. září 2018
15:19

Češka, která na sklonku července tragicky zemřela během populárního belgického festivalu Tomorrowland, byla třiatřicetiletá K. z Prahy. Podrobnosti o její identitě přinesl Expres.cz.

K šokující události došlo hned během úvodního víkendu. Třiatřicetiletá Češka ho z větší části měla strávit ve stanu, protože se necítila dobře. Nakonec musela být odvezena do místní nemocnice. Její stav se dále zhoršoval a vyžadoval složitou lékařskou péči. Proto byla žena později transportována do nemocnice na okraji Antverp. Tam bohužel 27. července zemřela.

Nebohá Češka se nestala jedinou obětí tzv. taneční drogy. Pouhý den před ní skončila v nemocnici šestadvacetiletá Indka. Ta po požití drogy dostala srdeční zástavu a zemřela 31. července. Čtyři dny po první oběti nebezpečné extáze. Lékaři zprvu předpokládali, že příčinou smrti bylo předávkování, později však vyšla najevo děsivá pravda.

„Užitím extáze se v těle obou žen vytvořil hormon, který způsobil zadržování vody v těle. Kombinace drog, pocení, veder a možná i tancování způsobila, že ženy vypily příliš mnoho vody. To způsobilo takzvané převodnění organismu, které vyústilo v jejich smrt,“ potvrdili belgičtí policisté ve své tiskové zprávě. Obě ženy se takříkajíc utopily ve vlastním těle.

Policie případ podle místních médií již odložila, protože není možné vypátrat původ drogy, kterou ženy užily. „Mohu potvrdit, že česká občanka skutečně zemřela během hudebního festivalu elektronické hudby Tomorrowland, který se konal v belgickém městě Boom na konci července. Její tělo bylo již v prvním srpnovém týdnu převezeno do ČR. Bohužel žádné další informace nemůžeme sdělovat na základě přání její rodiny,“ řekla Blesk.cz k případu mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání