Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češka (†33) zemřela na festivalu v Belgii: Utopila se ve vlastním těle

Češka (†33) zemřela na festivalu v Belgii: Utopila se ve vlastním těle.
Češka (†33) zemřela na festivalu v Belgii: Utopila se ve vlastním těle.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
11. září 2018
11:27

Třiatřicetiletá Češka zemřela koncem července v Belgii na populárním hudebním festivalu Tomorrowland. Policie více než měsíc vyšetřovala její smrt a dospěla k šokujícímu závěru – mladá žena se utopila ve vlastním těle!

Festival elektronické hudby se konal ve městě Boom poblíž belgických Antverp od 20. do 29. července. Už první víkend ale pořadatelé zaznamenali nepříjemnou věc – jedna z návštěvnic skončila v nemocnici a její stav byl vážný.

Jednalo se právě o třiatřicetiletou Češku, které podle místních nebylo dobře a po víkendu, který strávila ve stanu, byla transportována do místní nemocnice. Její stav si ale vyžádal složitější lékařskou péči, a tak byla později převezena do nemocnice na okraji Antverp, kde bohužel 27. července zemřela.

Den předtím skončila v nemocnici po zástavě srdce i šestadvacetiletá Indka, která zemřela 31. července. Pitva v těle obou žen odhalila stopy látek, které se běžně nalézají v extázi. Vypadalo to tak, že se obě ženy předávkovaly oblíbenou party drogou. 

Jenže při bližším vyšetřování lékaři zjistili, že jejich smrt sice zapříčinila droga, ale nepřímo. „Užitím extáze se v těle obou žen vytvořil hormon, který způsobil zadržování vody v těle. Kombinace drog, pocení, veder a možná i tancování způsobila, že ženy vypily příliš mnoho vody. To způsobilo takzvané převodnění organismu, které vyústilo v jejich smrt,“ uvedli belgičtí policisté v tiskové zprávě. Obě ženy se takříkajíc utopily ve vlastním těle.

Policie případ podle místních médií již odložila, protože není možné vypátrat původ drogy, kterou ženy užily. "Mohu potvrdit, že česká občanka skutečně zemřela během hudebního festivalu elektronické hudby Tomorrowland, který se konal v belgickém městě Boom na konci července. Její tělo bylo již v prvním srpnovém týdnu převezeno do ČR. Bohužel žádné další informace nemůžeme sdělovat na základě přání její rodiny," řekla Blesk.cz k případu mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

 Znali jste Češku, která na festivalu zemřela, nebo máte k případu nějaké bližší informace? Napište nám na e-mail online@blesk.cz.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání