Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie na festivalu: Daniel (†32) vylezl na pódium, zabila ho elektřina

Autor: lm - 
12. května 2018
07:37

Tragédií skončila zábava hudebního nadšence Daniela (†32), který vyrazil na festival do Brazílie. Fanoušek vylezl na konstrukci pódia, kde ho zasáhl elektrický proud a zabil ho.

K incidentu došlo při vystoupení v brazilském městečku Natuba. Daniel Guedes (†32) se nějakým způsobem dostal na železnou konstrukci kolem pódia, kde ale neměl co dělat. Fanoušek byl podle svědků bosý a opilý a nenapadlo ho nic lepšího, než se začít po konstrukci nad pódiem procházet.

Muže zaregistrovala i kapela, která přestala hrát a vyzvala ho, aby slezl. „Pojď dolů, chlape. Hlavně buď opatrný,“ vyzval ho zpěvák Raniery Gomes. Daniel to ale neměl v úmyslu a ještě si z celé situace dělal srandu a předstíral, že padá dolů. Jeho následující čin se mu ale stal osudným.

Daniel se zvedl a chtěl někam přelézt, když se patrně zády dotkl elektrických kabelů. Následovala exploze, přičemž mužem projel elektrický výboj a zabil ho. To vše před očima kapely a desítek diváků, kteří začali zděšeně křičet. Tělo muže musela následně vyprostit vojenská policie. Festival byl po tragédii zrušen a fanoušci posláni domů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání