Dvacátý šestý ročník festivalu Sziget se jako každý rok uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru maďarské metropole od 8.8. do 15.8. O festival je zájem na celém světě a přijíždí návštěvníci z více než 100 zemí. Denní kapacitu areálu přes 80 000 se v posledních letech daří naplnit a i vyprodat.

Na pondělí 13.8, kdy vystupuje Kygo či Shawn Mendes, je v současné době prodáno více než 98 % kapacity. Je jasné, že nejen tento den, ale i neděle 12.8. – kdy vystoupí např. zpěvačka Dua Lipa a anglická rocková ikona Liam Gallagher - budou vyprodány ještě před začátkem festivalu a další dny se doprodají během týdne. 

Dva šťastlivci se setkají se svým idolem

Jedinečná šance se nabízí všem příznivkyním a fanouškům mladé kanadské hvězdy Shawna Mendese. Pořadatelé na sociálních sítích zveřejnili informaci, že dva výherci či výherkyně budou mít v průběhu festivalu příležitost osobního setkání s tímto idolem dívčích srdcí celého světa. Soutěž o setkání končí již tuto neděli 5.8.

Na hlavních pódiích hrají světové hvězdy, ale kompletní program se odehrává na téměř padesáti místech po celém areálu. Nejen hudba, divadlo a moderní cirkus, ale i spousta dalších možností zaručují prožít neopakovatelný festival.

Autor: Rockstar Photographers

Česko bude reprezentovat Thom Artway a ateliér 3ART

Jednou z posledních zpráv o programu festivalu bylo i zařazení dalšího reprezentanta naší země. Nejedná se o hudební program, kde zůstává jediným naším zástupcem Thom Artway, ale o uměleckou instalaci ateliéru 3ART. Jejich projekt Chill Out Zone – Recycled/Upcycling zaujal maďarské organizátory natolik, že na festivalu bude k vidění v kompletní formě. Tento ateliér se zabývá převážně tvorbou z odpadních materiálů - tzv upccyclingu - a fanoušci hudebních akcí mohli vidět některé jejich dekorace i na českých festivalech.

Sziget patří mezi největší a nejznámější festivaly světa a je také pravidelným účastníkem závěrečného vyhlašování cen European Festival Awards. Na svém kontě má již několik vítězství. I letos program nabízí nespočet fantastických hudebních zážitků. 

Program pro příznivce různých stylů

Kromě headlinerů festivalu můžete vidět taková jména jako Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, Stormzy, Parov Stelar, Bonobo live, Nick Murphy fka Chet Faker, Kaleo, Zara Larsson, Gogol Bordello a mnohem víc. Dvě scény budou věnované jen taneční a elektronické hudbě a hrají zde hvězdy jako KSHMR nebo Don Diablo. K vidění a poslechu bude world music scéna s Värttinou či Griot Blues, ale také pódium pro folk, jazz, blues i klasickou hudbu.

Nezapomeňte, ceny denních vstupenek jsou k dispozici již za 79 Euro. Pro ty, kteří si chtějí užít Sziget na více dní, jsme připravili třídenní a sedmidenní permanentky. Lístky si můžete pořídit na české mutaci oficiálního webu festivalu. Více informací o festivalu pak najdete zde.