Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík umlátil štěně cihlou a ulicemi vlekl dítě. Malou vísku zachvátil děs

Autor: msj - 
10. září 2018
21:05

Koncem května umlátil cihlou půlroční štěňátko. Potom brutálně přímo na ulici napadl teprve osmiletého chlapečka. Nyní v kauze postrachu slovenské obce v okresu Rimavská Sobota rozhodl soud. Jaký dostane mladík trest? Bude dostatečný pro jeho nápravu?

Mrtvolku malého psíka nalezla policie na dvoře rodinného domu v obci Nižná Kaloša. Koncem května tam Arpád (21) zakopal jeho tělo. Vedle něj se nacházela i cihla, která štěněti vzala život. Mladík ho s ní nelítostně ubil.

Vyděšený 60letý Július, majitel psa, mohl jen bezmocně přihlížet, když jeho synovec začal štěně vlčáka mlátit do hlavy cihlou, kterou si opatřil. "Začal mu rozbíjet hlavu. Pes křičel. Bál jsem se jít ven. Když zabije psa, zabije i člověka," zoufá si muž. Bál se zasáhnout také ve chvíli, když Arpád vlekl mrtvolu jeho čtyřnohého společníka do příkopu. 

O mladíkovi je známo, že užívá drogy. Na kontě má i výtržnost. Den po utýrání psa u mostu napadl svého příbuzného. Malého chlapce (8) tahal Arpád za ruku a chytil pod krkem. Vlekl ho po ulici, i když chlapeček prosil, aby to nedělal. Chlapce pustil až tehdy, kdy si celé záležitosti všiml nevlastní otec dítěte. Není divu, že teď mají místní z Arpáda strach.

Obavy z agresora zaplavily doslova celou obec. „Bydlí v domě rodičů. Jeho otec je v zahraničí a nechce se vrátit. Od chlapce odešla i matka. Podařilo se mu rozprodat většinu majetku. Možná, kdyby se choval lépe, tak by mu někdo pomohl, ale takhle…“ uvedla pro Nový Čas obyvatelka Nižné Kaloše.

Ivan Antal, soudce okresního soudu, tento týden poslal Arpáda do vězení na šest měsíců. K tomu mu přidal protitoxikomanickou léčbu. „Jsme všichni zvědaví, jak se bude chovat, až se z vězení vrátí domů,“ dodala obyvatelka obce.

Upozornění redakce: policejní fotografie z místa činu nejsou pro slabé povahy.

 

PPP150W ( 11. září 2018 08:07 )

Doufám, že Arpáda někdo ve vězení umlátí cihlou. Nic jiného, než hrubé násilí na tyto kreatury neplatí. Obvykle jsou to velmi zbabělí lidé, kteří začnou vřískat po první ráně.

hahapch ( 11. září 2018 05:49 )

Pokud se nezpřísní zákony - zavřít! žádné podmínky než bude ještě hůř (děti, důchodci, slabý), tak to nikdy nepřestane a chudáci zvířata které přijdou o život a týráním budou trpět, může za to výchova a chybí vojna - znovu obnovit a budou jinačí, po výcviku jim sklapne machrování, vyskakování a nadvláda nad druhými, mladší zavřít do polepšoven na převýchovu a rodiče platit když je pořádně nevychovávali, škoda rány která padne vedle

andorea ( 10. září 2018 21:37 )

Doufám aspoň v Boží mlýny... Jsou případy, kdy je zvíře 100x hodnotnější než "člověk"...Promiň, pejsku, že jsi narazil na takovou stvůru...

dingous ( 10. září 2018 21:34 )

u nás jeden takovej mlátil dítětem o zeď, zemřelo tak to už jsou dvě kachny...snad se nebudou množit

Antonin Blaha ( 10. září 2018 21:29 )

 Cikan a drogy?To neni mozne,vzdyt oni jsou tak hodni a integrovani,to je urcite novinarska kachna😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání