Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrat v případu tygřích jatek: Soud pustil Berouska z vazby

Autor: shp - 
3. září 2018
16:21

Nečekaný zvrat nastal v případu tygřích jatek. Krajský soud v Ústí nad Labem propustil z vazby na svobodu Ludvíka Berouska (67). Ten je společně s dalšími dvěma lidmi vyšetřován kvůli neoprávněnému zacházení s chráněnými zvířaty. Berousek má dva zooparky, odkud měli údajně putovat tygři na porážku.

Soud pustil Berouska z vazby v pátek poté, co za mřížemi strávil zhruba 1,5 měsíce. „Krajský soud v Ústí nad Labem v pátek vyhověl naší stížnosti proti usnesení okresního soudu v České Lípě o vzetí pana Berouska do vazby. To znamená, že je v tuto chvíli na svobodě,“ řekl České televizi Berouskův advokát Petr Šťastný.

Ve vazbě původně skončili všichni tři obvinění včetně preparátora zvířat Miloše Hrozínka (35) a vietnamského obchodníka Lea Xuana Wua (56). Není však jasné, jak soud rozhodl v jejich případech. Policie Berouska podezírá, že choval tygry, které dodával Hrozínkovi.

Wu měl zase tygří produkty prodávat v pražské tržnici Sapa i je dovážet do Asie. Policie všechny zatkla v polovině července. Při prohlídce zajistila tělo čerstvě usmrceného tygra a nádoby používané při výrobě produktů tradiční asijské medicíny. U Hrozínka navíc byla nalezena těla dalších ohrožených zvířat.

jasnovidec01 ( 3. září 2018 18:12 )

PRACHY ????

majojo ( 3. září 2018 17:23 )

Jediný dotaz Proč toho hajzla pustili

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání