Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dovolenkový ráj zachvátil masivní požár: Čech popsal horor u Omiše!

Autor: rc - 
12. srpna 2018
15:20

Chorvatští hasiči dlouhých osmadvacet hodin bojovali s požárem, který vypukl nedaleko města Omiše. Svědkem rozsáhlého požáru byl Čech Martin, který serveru TN.cz  děsivý zážitek popsal.

Jadranské pobřeží je každé léto cílovou destinací pro stovky Čechů. Mezi zamilované lokality Chorvatska patří oblast kolem města Omiš. Tam v sobotu krátce před druhou hodinou odpolední vypukl rozsáhlý požár. Ten začal u Lokva Rogoznica a rychle se rozšířil do měst Medič a Mimič.

Na místo okamžitě vyrazili hasiči, kterým trvalo neuvěřitelných osmadvacet hodin, než požár dostali pod kontrolu. Požár hasilo přes dvacet jednotek a čtyřiačtyřicet hasičských vozů. K uhašení požáru bylo zapotřebí 1800 tun vody. „Začalo to malým dýmem a průjezdem hasičů, tak jsme se šli podívat, co se děje. Ze začátku jsme si mysleli, že to nic velkého nebude, ale asi 10 -15 minut na to už nebylo vidět nebe, jen kouř. Tak jsme si zabalili to nejdůležitější a utíkali z apartmánu do auta,“ řekl český turista Martin, který  trávil u Jadranu dovolenou s dětmi.

„Raději jsme odjeli do bezpečné vzdálenosti, ze které jsme to následně točili. Foukal silný vítr, díky kterému se to velice rychle šířilo dál. Děti byly vystrašené, domů jsme se vrátili až kolem 21. hodiny, kdy už byly vidět jen plamínky,“ dodal. „Všechno je pod kontrolou hasičů, kteří výborně zareagovali. Nebyly spáleny žádné domy ani lidé neutrpěli žádná zranění,“ popsal situaci starosta Blaženko Boban.

JaNat ( 13. srpna 2018 11:47 )

Asi mají již zkušenosti, ono i nám nezbyde než si dělat rezervy vody, vedra budou čím dál čím horší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání