Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čechům v Chorvatsku kleklo auto: Z pekla dálnice je zachránili až další Češi! Italové na nás kašlali

Strasti Čechů v Chorvatsku: Rodině ve vedrech přestalo jet auto, pomohl jim až jiný český pár
Strasti Čechů v Chorvatsku: Rodině ve vedrech přestalo jet auto, pomohl jim až jiný český pár  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
17. srpna 2018
05:37

Rozpálená silnice, plné auto a kolony - tak vypadala situace, ve které jedné české rodině na cestě z dovolené v Chorvatsku přestalo fungovat auto. Míjely je desítky jiných, ale pomoci se nedočkali. Až když zastavilo auto s českou SPZ, byli z pekla na silnici vysvobozeni. Přes sociální sítě jim poslali krásný vzkaz a poděkování.

"Takovéto činy si zaslouží, aby se o nich vědělo," napsali ve vzkazu dobrodincům Češi, které na cestě domů potkaly technické problémy s autem. Ve vyhřátém autě totiž na pomoc čekali skutečně dlouho a jako zázrakem přišla až od jiné české posádky.

"Cestou domů z dovolené nám v Chorvatsku stávkovalo auto. Zůstali jsme stát v levém nejrychlejším pruhu na dálnici, kde jsme zablokovali už tak vleklé a úmorné kolony," popsala Linda na sociálních sítích. Pomalá jízda v horku v koloně a naplno puštěná klimatizace udělaly své a autu prostě vyplivla baterka.

"Všichni nás 's velkou radostí' museli na tak už ucpané dálnici objíždět. Požádali jsme o pomoc Italy, kteří projížděli kolem nás. Celou situaci jsme jim anglicky vysvětlili, měli jsme i vlastní startovací kabely a přestože s námi anglicky komunikovali, odmítli nám pomoc, poprosili jsme je tedy alespoň o odtažení na nejbližší parkoviště (lano jsme měli též vlastní), i to nám odmítli a ujeli," vypráví Linda.

Belgická posádka jiného vozu jim nabídla alespoň vodu, protože viděli, že Češi mají v autě děti. O tu ale rodina nouzi neměla, na cestu se totiž vybavili. "Auto i my jsme byli pojištění, my též měli připojištění do zahraničí."

Nic platné jim to ale v koloně, ze které se nemohli hnout, nebylo. Auta je jen s nevolí objížděla a pomoc nikdo nenabídl, dokud je nemíjelo auto s českou SPZ. "Pomoc přišla až od tohoto českého páru, kteří s námi trpělivě čekali dlouhé minuty, než se nám od nich baterka alespoň trochu dobije a než auto naskočí a neřešili, že s námi blokují dálnici, že je neskutečné vedro a že je zdržujeme na cestě k domovu. Také nám nabídli, ať jedeme dál za nimi, kdybychom ještě potřebovali znovu pomoc," dodala Linda.

Po páru, který jim poskytl moc potřebnou pomoc pátrala rodina pomocí Facebooku a nakonec se jim je - s pouhou znalostí SPZ auta dobrodinců - podařilo vypátrat a poděkovat jim osobně. "Opět se potvrdilo, že Češi prostě ve složitých situacích drží při sobě."

bizon_pepa ( 17. srpna 2018 14:55 )

On to napsal trosku expresivne. Ale dost dobre si nedovedu představit, jak pani chtěla na dalnici startovat pomoci kabelu nebo odtahovat na lane.

vlasta1 ( 17. srpna 2018 14:36 )

Ještě štěstí že nejsou všichni s takovým IQ jako ty. Bylo by potřeba aby tě potkalo něco podobného ale to se nestane protože při tvé inteligenci se nikdy na auto nezmůžeš.

Zobrazit celou diskusi